405
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου | George Vitsaras / SOOC

Τσίπρας κατά Στουρνάρα στο Υπουργικό με βολές για «υπερεκτιμημένους τεχνοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 14:48
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
|George Vitsaras / SOOC

Τσίπρας κατά Στουρνάρα στο Υπουργικό με βολές για «υπερεκτιμημένους τεχνοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 14:48

Εμμεσες αλλά σαφείς αναφορές στον Γιάννη Στουρνάρα σημάδεψαν την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, του πρώτου μετά τον μίνι-ανασχηματισμό και ενώ έχει μεσολαβήσει το ζήτημα με το δάνειο των 100.000 ευρώ του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο Πρωθυπουργός προέτρεψε τους υπουργούς να συνεχίσουν αφοσιωμένοι «στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά».

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, έκανε λόγο για «Κασσάνδρες της καταστροφής και υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους».

Κάλεσε μάλιστα τους υπουργούς να μην ασχολούνται «με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού».

«Εμείς», συνέχισε ο ίδιος, «να συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, το δικό μας έργο, που είναι να δώσουμε ανάσα την οικονομία, να δώσουμε στήριγμα στους πιο αδύναμους, να προχωρήσουμε στον προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες και του διεθνούς κύρους της χώρας».

Κατήγγειλλε ακόμη ότι το –κατά τον ίδιο θετικό- έργο της κυβέρνησης δεν προβάλλεται αρκετά στρέφοντας τα πυρά του ξανά κατά του κ. Στουρνάρα: «Όλα αυτά ίσως να μην τα διαβάσουμε στα πρωτοσέλιδα ορισμένων κυριακάτικων εφημερίδων, πολλών εξ αυτών κρατικοδίαιτων υπό την έννοια ότι ζουν από θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος.

» Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι, που επιμένουν να μη κατανοούν και το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων μέσων αστοχούν, είναι ότι όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος αλλά και των μετρήσεων».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και τόνισε ότι το Σύνταγμα ένα από τα διακυβεύματα της επόμενης αναμέτρησης. Μετά την αναθεώρηση, «η χώρα θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο προοδευτικό και προστατευτικό για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά Σύνταγμα», είπε.

Οι νέοι του Υπουργικού στις θέσεις των υφυπουργών: Μωραΐτης, Μπάρκας, Χατζηγεωργίου. Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός (SOOC)

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, εξέλιξη που είχε «ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις για άλλη μια φορά καταστροφολογικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...