399
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Βιτριόλι: Ενοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Κακαράντζουλα, η πρόταση του εισαγγελέα 

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 11:16

Βιτριόλι: Ενοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Κακαράντζουλα, η πρόταση του εισαγγελέα 

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 11:16

Να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα, για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού της Αθήνας.

Οπως είπε ο κ. Μαστραντωνάκης:

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. 

»(Γι’ αυτό) προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

»Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιόν μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει.

»Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα έναν Γολγοθά». 

Προηγουμένως ο εισαγγελέας έκανε λόγο για σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας από την κατηγορούμενη.

Αφού ανέλυσε το αμιγώς νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο κ. Μαστραντωνάκης συνέχισε με την καταγραφή των πραγματικών γεγονότων που καθόρισαν τις κινήσεις της κατηγορούμενης, αλλά και τη ζωή της Ιωάννας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που τίθεται από παράγοντες της δίκης σχετικά με το πώς βρέθηκε στα χέρια της κατηγορούμενης το καυστικό υγρό, ο εισαγγελέας σημείωσε ότι «το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό».

Ακολούθως αναφέρθηκε στη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος, επισημαίνοντας ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, με μόνο κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σχέση της Εφης με τον 40χρονο ήταν ελεύθερη, πλην όμως, όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία, «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να τη βοηθήσει, να τη συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Τη ρωτούσε “τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο”. Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Οπως επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Νώντα, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. “Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους” είπε στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δύο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα, θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Εκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι», τόνισε ο κ. Μαστραντωνάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News