249
Διαδηλωτής τρέχει να αποφύγει κανόνι νερού σε δρόμο της Βηρυτού | REUTERS

Βηρυτός: Τετρακόσιοι τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 17:10
Διαδηλωτής τρέχει να αποφύγει κανόνι νερού σε δρόμο της Βηρυτού
|REUTERS

Βηρυτός: Τετρακόσιοι τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 17:10

Τετρακόσιοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στη Βηρυτό, στα πιο βίαια επεισόδια, που έχουν ξεσπάσει από τον Οκτώβριο, που ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.

Οι συμπλοκές ξέσπασαν στο κέντρο της Βηρυτού, κοντά στη Bουλή και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και σφαιρών με επικάλυψη καουτσούκ κατά των διαδηλωτών, που πετούσαν πέτρες.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το κοινοβούλιο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά και χρήστες του Twitter δημοσιοποίησαν μαρτυρίες για νέους που τραυματίσθηκαν στο μάτι από πλαστικές σφαίρες. Ενας μάλιστα, φέρεται να έχει χάσει την όρασή του.

Ενας διαδηλωτής προσπαθεί να χτυπήσει αστυνομικούς μέσα από το συρματόπλεγμα

Σύμφωνα με τους απολογισμούς του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού και της Yπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, τουλάχιστον 377 άνθρωποι -διαδηλωτές, αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας- τραυματίσθηκαν κατά τα επεισόδια.

Τραυματιοφορείς μεταφέρουν έναν τραυματία διαδηλωτή

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι 43 τραυματίες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, ενώ ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι μετέφερε σε νοσοκομεία περισσότερους από 80 ανθρώπους.

Λόγω των διαδηλώσεων, παραιτήθηκε εδώ και έναν μήνα περίπου ο σουνίτης πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι, αλλά δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του. Η σιιτική Χεζμπολάχ, που έχει συνάψει συμφωνία με το μεγαλύτερο χριστιανικό κόμμα του Λιβάνου και έχει έτσι σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση, θέλει να εκμεταλλευτεί την αναταραχή και να επεκτείνει την επιρροή της στη χώρα, όπως γράφουν οι Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...