276
Το αεροσκάφος έπεσε μέσα στο κέντρο της Πρώτης | Intime/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Βίντεο από την πτώση του Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών – Πώς σώθηκε ο 20χρονος πιλότος

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 09:04
Το αεροσκάφος έπεσε μέσα στο κέντρο της Πρώτης
|Intime/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Βίντεο από την πτώση του Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών – Πώς σώθηκε ο 20χρονος πιλότος

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 09:04

Σωτήριο στάθηκε ένα μεγάλο πλατάνι για τον νεαρό πιλότο του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε τη Δευτέρα σε κατοικία μέσα στην Πρώτη Σερρών.

Το Τσέσνα είχε αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη και πετούσε χαμηλά στην είσοδο του χωριού.

Από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια προσέκρουσε σε πλάτανο με αποτέλεσμα να κοπεί το δεξί του φτερό. Στη συνέχεια το αεροσκάφος κατέπεσε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, από καθαρή τύχη δεν υπήρχαν θύματα επί του εδάφους, καθώς υπήρχε κόσμος στην αγορά, πολίτες και διερχόμενα αυτοκίνητα.

Εντυπωσιακό είναι ότι η μητέρα του πιλότου βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της πτώσης. Σύμφωνα με γείτονες είναι μια από τις δύο γυναίκες που φαίνονται στο βίντεο του Mega να σπεύδουν στο σημείο της πτώσης.

Ο 20χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους, νοσηλεύεται στις Σέρρες εκτός κινδύνου με μόνο μικρά αιματώματα ενώ σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Παρά την περιπέτεια, το Mega ανέφερε ότι είπε στον πατέρα του πως «θα πετούσα ξανά πολύ εύκολα αεροσκάφος».

Ο πιλότος σπουδάζει στην Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και ήταν μια απ’ τις πρώτες εκπαιδευτικές πτήσεις του, προκειμένου να συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες και να πάρει το πτυχίο του.

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», δήλωσε ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής.

Ο ίδιος επισήμανε πως στο σημείο δεν έφτασε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματία πιλότο, καθώς η περιοχή δεν είχε διαθέσιμο όχημα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ταξί στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...