278
Το σκληρό lockdown ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα στην πόλη Χο Τσι Μιν | REUTERS /Stringer

Βιετνάμ: Σκληρό lockdown και τεστ σε όλους μετά την εμφάνιση υπερμεταδοτικού στελέχους

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 15:44
Το σκληρό lockdown ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα στην πόλη Χο Τσι Μιν
|REUTERS /Stringer

Βιετνάμ: Σκληρό lockdown και τεστ σε όλους μετά την εμφάνιση υπερμεταδοτικού στελέχους

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 15:44

Και οι 9 εκατομμύρια κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης του Βιετνάμ θα υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό, ενώ θα εφαρμοστούν και πάλι περιοριστικά μέτρα, λόγω του νέου, πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού, που έχει εμφανιστεί στη χώρα και έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων, όπως γράφει η Washington Post.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η πόλη Χο Τσι Μιν έχει τεθεί από τη Δευτέρα σε σκληρό lockdown και οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι αυστηρά και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις.

Το Βιετνάμ, με πληθυσμό 98.000.000, έχει καταγράψει μόλις 7.236 κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας και 47 θανάτους.

Ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί ανησυχούν είναι ότι τα περίπου 3.500 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέσα στον Απρίλιο, κάτι που δείχνει εκθετική αύξηση.

Δεν πρόκειται για υβριδικό στέλεχος

Πριν από μερικές ημέρες, ο υπουργός Υγείας της Χώρας, Νγκουγιέν Θανχ Λονγκ, είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται για μία υβριδική μετάλλαξη του ινδικού και του βρετανικού στελέχους και είχε εξηγήσει ότι είναι πολύ επικίνδυνη, ακριβώς λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της.

Ωστόσο, η ανάλυση του γονιδιώματος του νέου στελέχους, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι δεν πρόκειται για υβριδικό στέλεχος, αλλά για μία απλή παραλλαγή της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού, όπως γράφει το Reuters.

Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Βιετνάμ, δρ Κιντόνγκ Παρκ.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο Βιετνάμ στέλεχος του ιού που να είναι υβρίδιο, με βάση τον ορισμό του ΠΟΥ», δήλωσε ο Παρκ σε διαδικτυακή του συνέντευξη που έδωσε στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, προσθέτοντας ότι αποτελεί μέρος της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και είναι γνωστή ως ινδική μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...