356
Μια γυναίκα περπατά στο πάρκο Πράτερ στη Βιέννη | REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo

Η Βιέννη είναι και πάλι η βασίλισσα της ευζωίας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 10:40
Μια γυναίκα περπατά στο πάρκο Πράτερ στη Βιέννη
|REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo

Η Βιέννη είναι και πάλι η βασίλισσα της ευζωίας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 10:40

Μια ιστορική πόλη στην καρδιά της Ευρώπης παρέχει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο! Η Βιέννη των 2.000.000 κατοίκων πληροί με το παραπάνω τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η εταιρεία συμβούλων Mercer, η οποία εκπονεί την σχετική έρευνα, και αναδεικνύεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η ιδανική πόλη για να ζεις.

Η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Αυστρίας  διαθέτει πολιτική σταθερότητα, άριστη περίθαλψη, υψηλού επιπέδου παιδεία, χαμηλή εγκληματικότητα, σχετικά φθηνά ενοίκια κατοικίας, πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και ψυχαγωγία, καλοκουρδισμένο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Ευρώπη είναι και πάλι πρωταθλήτρια ευζωίας, παρά την αυξανόμενη οικονομική και πολιτική αστάθεια στην ήπειρο, όπως γράφει η Mercer.

Oκτώ από τις δέκα πρώτες πόλεις να είναι στο έδαφος της  – και πέντε από τις οκτώ στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και αν θέλουμε να το προχωρήσουμε πιο πέρα, η Γερμανία και η Ελβετία είναι οι άτυπες πρωταθλήτριες της δεκάδας με τρεις πόλεις.

Αναλυτικότερα, η δεκάδα έχει ως εξής: Βιέννη, Ζυρίχη, Οκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Μόναχο, Βανκούβερ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Κοπεγχάγη, ενώ στην 10η θέση ισοψηφούν Βασιλεία και Σίντνεϊ.

Με την εξαίρεση του Βανκούβερ, από την αμερικανική ήπειρο, η Ευρώπη και η Ωκεανία κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις. Πρέπει να φτάσουμε στην 16η για την επόμενη πόλη από την Αμερική, το Τορόντο του Καναδά, και στην 18η με την Οτάβα.

Κατεβαίνοντας στην 25η θέση βρίσκουμε την πρώτη πόλη από την Ασία, τη Σιγκαπούρη, που ξεπερνά αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις.

Η πρώτη αρκετά μεγάλη πόλη της λίστας και μητρόπολη του κόσμου είναι το Παρίσι στην 38η θέση, ενώ λίγο πιο κάτω, στην 40η θέση ακολουθεί το Λονδίνο. Η Νέα Υόρκη είναι 44η και το Τόκιο 47ο στη λίστα.

Όσο για την Αθήνα, είναι 87η στον κατάλογο ισοψηφώντας με τον Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, λίγο κάτω από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας και πάνω από την Λεμεσό στην Κύπρο. Η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη από την Ελλάδα στον κατάλογο…

Και μια ματιά στις 10 τελευταίες από τις 231 του καταλόγου:

Κόνακρι (Γουϊνέα), Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), Μπραζάβιλ (Κονγκό), Δαμασκός, Τζαμένα (Τσαντ), Χαρτούμ (Σουδάν), Πορτ-Ο-Πρενς (Αϊτή), Σανάα (Υεμένη), Μπανγκουί (Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και Βαγδάτη.

Πόλεις που σπαράσσονται από τον πόλεμο, όπου κυριαρχούν η φτώχεια, η βία και η εγκατάλειψη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...