218
Ο Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν σε τελετή στη Βιέννη, πριν λίγες ημέρες | Reuters

Βιέννη: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» τον αυστριακό πρόεδρο σε εστιατόριο που έπρεπε να είναι κλειστό

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:08
Ο Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν σε τελετή στη Βιέννη, πριν λίγες ημέρες
|Reuters

Βιέννη: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» τον αυστριακό πρόεδρο σε εστιατόριο που έπρεπε να είναι κλειστό

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:08

Τα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης παραβίασε ο πρόεδρος της Αυστρίας, που απόλαυσε το δείπνο με την παρέα του μετά τις 11 το βράδυ σε ιταλικό εστιατόριο της Βιέννης και πιάστηκε στα… πράσα από την αστυνομία.

Ο Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των αυστριακών εφημερίδων, καθώς αστυνομική περίπολος τον βρήκε στην ταράτσα του εστιατορίου μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τη σύζυγό του και δύο φίλους, ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν υποχρεωτικά στις 11 μ.μ.

«Βγήκα για πρώτη φορά μετά το lockdown με δύο φίλους και τη σύζυγό μου», έγραψε ο βαν ντερ Μπέλεν στο Twitter. «Στη συνέχεια, χάσαμε την αίσθηση του χρόνου συζητώντας. Λυπάμαι ειλικρινά. Ηταν λάθος».

Το ακροδεξιό κόμμα FPO δεν έχασε την ευκαιρία και επιτέθηκε στον πρόεδρο που προέρχεται από τους κόλπους των Πρασίνων: Ο πρόεδρος επέδειξε «αδιαφορία προς τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να σέβονται τους παράλογους κανόνες που υιοθέτησε η κυβέρνηση» συνασπισμού μεταξύ των Πρασίνων και των Συντηρητικών.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου όπου βρέθηκε ο βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε στην εφημερίδα Krone ότι τήρησε τους κανόνες σταματώντας να παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες στις 11 το βράδυ, όμως επέτρεψε στην παρέα του προέδρου να παραμείνει στην ταράτσα.

Στον ιδιοκτήτη ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ, αν και ο βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη εφόσον το κατάστημα υποστεί ζημιά από το συμβάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...