1477
Το ΑΤ Λευκού Πύργου όπου και έγινε η καταγγελία της 24χρονης | ΙΝΤΙΜΕnews

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους τα εμπλεκόμενα πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 09:18
Το ΑΤ Λευκού Πύργου όπου και έγινε η καταγγελία της 24χρονης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους τα εμπλεκόμενα πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 09:18

Τη δική του εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν στη σουίτα 602 του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή Πρωτοχρονιάς έδωσε στην κατάθεσή του ο 27χρονος Β.Λ. που συνελήφθη μετά την καταγγελία της 24χρονης για τον ομαδικό βιασμό της και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 27χρονος παραδέχτηκε ότι κάλεσε την 24χρονη στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα όμως με τον ισχυρισμό του, όλα έγιναν με τη συναίνεση 24χρονης. «Η Γεωργία μου ζήτησε να πάμε στο δωμάτιο μου», υποστήριξε στην κατάθεσή του, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το makthes.gr, ο ιστότοπος της ιστορικής εφημερίδας της πόλης «Μακεδονία».

«Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεσή της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο 27χρονος.

«Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης, η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιό μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση, ενώ επειδή πεινούσα, κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε, εγώ, επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ, ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό.

»Περί 14:30 ώρα της σήμερον και ενώ κοιμόμουν, με κάλεσε ο Π. στο κινητό μου και μου είπε ότι έχει έρθει η Ασφάλεια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κατόπιν μήνυσης της κοπέλας που είχα συνευρεθεί ερωτικά για βιασμό. Κατέβηκα άμεσα στη ρεσεψιόν και οι Αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο Τ.Α. Λευκού Πύργου.

»Συμπληρωματικά θέλω να δηλώσω ότι ουδέποτε έχω διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ουδέποτε έχω ασκήσει βία σε οποιοδήποτε άνδρα ή γυναίκα και ασφαλώς ουδέποτε έχω εξαναγκάσει κάποια γυναίκα να συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου χωρίς τη θέλησή της και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεσή της.

Στη δική του κατάθεση ο φίλος του Β.Λ., Κ.Π., ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η κοπέλα ανέβηκε και τη συναντήσαμε στον διάδρομο του τετάρτου ορόφου, όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μας χαιρέτησε λέγοντας “χρόνια πολλά” και στη συνέχεια εισήλθε μαζί με τον φίλο μου Βασίλη εντός του δωματίου όπου ελάμβανε χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού. Ολο το διάστημα που ήμασταν στο πάρτι, η προσοχή μου ήταν στραμμένη σε μία κοπέλα με την οποία συνομιλούσα για αρκετή ώρα, όμως τελικά επειδή αυτή έφυγε σχετικά νωρίς, δεν είχα πλέον κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εγώ λοιπόν πήγα στο δωμάτιο του αδελφού του Βασίλη, που ονομάζεται Ευαγόρας, στο δωμάτιο 402, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, χωρίς να βρίσκεται όμως αυτός εκεί, καθώς είχα την κάρτα εισόδου του και δεν ήθελα να πιω άλλο, αλλά ούτε είχα και κάποιο ενδιαφέρον για κάποια άλλη κοπέλα».

«Κάθισα για περίπου μισή ώρα και τελικά ανέβηκα στο δωμάτιό μου, το 601, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 602, που είναι του Βασίλη. Αργότερα τηλεφώνησα στη ρεσεψιόν να ρωτήσω τι ώρα ανοίγει το εστιατόριο για πρωινό, αλλά τελικά κατέβηκα περί ώρα 06:00, προκειμένου να φάω κάτι, γιατί πεινούσα και το εστιατόριο ανοίγει στις 07:00. Εκεί βρεθήκαμε με τους φίλους μου και ρώτησα τον Βασίλη τι έγινε με την κοπέλα και μου είπε μόνο ότι ήρθαν σε επαφή και τίποτα άλλο, καθώς είχε ξημερώσει και από δίπλα μας περνούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα. Στην υπηρεσία σας που μου επιδείξατε την εν λόγω κοπέλα δεν με αναγνώρισε καθόλου».

Ενα ακόμη φίλος του Β.Λ., ο Β.Τ., περιγράφει  σε ένα σημείο της κατάθεσής του:

«Περί ώρα 02:30 με 03:00 ήρθε στο δωμάτιο και η Γεωργία, αγνώστων σε μένα λοιπών στοιχείων, συστήθηκε σε εμένα και την ρώτησα αν θέλει κάτι να πιει. Μου απάντησε ότι δεν θέλει κάτι γιατί είναι χάλια και σε μένα φάνηκε εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, οπότε πήρα την πρωτοβουλία να της δώσω ένα μπουκαλάκι νερό και μου είπε “το μόνο που θέλω είναι να πάω στο δωμάτιο”. Βλέποντας εγώ ότι είχε μόνο το βιβλιαράκι της κάρτας του ξενοδοχείου χωρίς κάρτα της, επισήμανα ότι δεν έχει κάρτα δωματίου και μου είπε επί λέξει: “Πήγαινέ με στο δωμάτιο και θα κοιμηθείς μαζί μου”. Εγώ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω μαζί της και συνεχίσαμε να μιλάμε με μια άλλη κοπέλα. Πέντε λεπτά αργότερα παρατήρησα ότι η εν λόγω κοπέλα συνομιλούσε με τον φίλο μου Β.Λ. και συνέχισαν να μιλάνε για μισή ώρα, έχοντας πλησιάσει αρκετά ο ένας τον άλλο. Αποχώρησαν μαζί από το δωμάτιο και τον φίλο μου τον ξαναείδα το πρωί στις έξι, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Γνωρίζω, όπως μου είπε ο φίλος μου, ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα, αλλά δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες. Περί ώρα 14:30 ενημερώθηκα προς έκπληξή μου ότι ο φίλος μου κατηγορείται για βιασμό της εν λόγω κοπελας και οδηγήθηκα στους αστυνομικούς στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου».

Ο αδελφός του Β. Λ., Ε. Λ., κατέθεσε από την πλευρά του:

«Περί ώρα 03:00 παρατήρησα μια κοπέλα, που αργότερα έμαθα ότι ονομάζεται Γεωργία, να συνομιλεί καθισμένη στον καναπέ με τον αδερφό μου, Λεβέντη Βασίλειο, και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο τους, χωρίς όμως να ξέρω αν έφυγαν μαζί. Μετά από περίπου μισή ώρα, επέστρεψε ο αδελφός μου μόνος του στο δωμάτιο σε καλή κατάσταση και περί ώρα έξι βρεθήκαμε όλοι μαζί στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, προκειμένου να φάμε κάτι. Εκεί μας ενημέρωσε ότι με την κοπέλα ήρθε σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιό του, 602, ενώ και η ίδια έχει κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, χωρίς να γνωρίζω το πότε και ποιο δωμάτιο. Αμέσως μετά το πρωινό πήγαμε για ύπνο εγώ στο δωμάτιο 401 και ο Β. κοιμήθηκε μόνος του στο δωμάτιό μου 402 και περί ώρα 14:30 μας ενημέρωσαν ότι ο αδερφός μου κατηγορείται για βιασμό της κοπέλας και πρέπει να οδηγηθούμε στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω».

Τέλος, ο μετρ της καφετέριας «Αχίλλειον», Μ.Π., περιέγραψε ως εξής όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης:

«Πράγματι, περί ώρα 01:00, πήγα στο εν λόγω ξενοδοχείο, και συγκεκριμένα στο δωμάτιο με αριθμό 401, όπου διέμενε, με έναν ακόμη φίλο μου και δύο φίλες μου, με τους οποίους βρισκόμουν στην προαναφερθείσα οικία. Περί ώρα δύο κάλεσα τη γνωστή μου Μπίκα Γεωργία, με την οποία είχαμε επικοινωνήσει το μεσημέρι και την προσκάλεσα, λέγοντας την επωνυμία του ξενοδοχείου και τον αριθμό δωματίου. Στις 02:20 ώρα αφίχθη στο ξενοδοχείο μαζί με μια φίλη της. Στο εν λόγω δωμάτιο ήμασταν οκτώ άτομα, ήτοι: ο Περογιαννάκης με τρεις φίλους του και εγώ με την παρέα μου. Περί ώρα 03:30 η Μπίκα Γεωργία με τη φίλη της αποχώρησαν από το δωμάτιο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα και εγώ με τον φίλο μου. Αποχωρώντας από το δωμάτιο, η Μπίκα Γεωργία μου είπε πως θα φύγει με το αμάξι με τη φίλη της.

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιο δωμάτιο έχει ο καθένας τους;

Απόκριση: Φίλος μου είναι ο Κ.Π., ο οποίος και διέμενε στο δωμάτιο 401, δίχως να γνωρίζω κάτι για τους υπόλοιπους.

Ερώτηση: Υπέπεσε στην αντίληψή σου αν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο ή αν έλαβε χώρα κάποια παράνομη πράξη;

Απόκριση: Οχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Σε δηλώσεις του στο Μega, o ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, κλήθηκε να σχολιάσει την καθυστέρηση που υπήρξε στην εξέταση της 24χρονης καταγγέλλουσας από ιατροδικαστή (κατά δήλωσή της περίμενε τρεις ολόκληρες ημέρες μέχρι να εξεταστεί)

Τα θύματα βιασμού –τόνισε– θα πρέπει να προσέρχονται όσο πιο έγκαιρα γίνεται στον ιατροδικαστή. Η διαδικασία έχει ως εξής: το θύμα θα πρέπει πρώτα να περάσει υποχρεωτικά από το πλησιέστερο τμήμα, να κάνει την καταγγελία και μετά να λάβει ένα έγγραφο που λέγεται εντολή ιατροδικαστικής εξέτασης. Με αυτό το έγγραφο το θύμα προσέρχεται στη δημόσια ιατροδικαστική δομή που έχει ορίσει η αστυνομία.

«Υπάρχουν τρεις εμπλεκόμενοι: ο ένας είναι η Αστυνομία, ο άλλος ο ιατροδικαστής και το θύμα. Αν κάποιος από αυτούς καθυστερήσει σε κάποια από τις διαδικασίες, προφανώς και θα έχουμε μία καθυστέρηση. όσο πιο γρήγορα γίνει η διαδικασία, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να χάσουμε πολύτιμα στοιχεία», δήλωσε.

Τα σημάδια στο σώμα θα φαίνονταν μετά από αρκετές ημέρες, με τον ιατροδικαστή να τονίζει ότι εκείνο που τους αγχώνει περισσότερο είναι να βρουν γενετικά στοιχεία που να ταυτοποιούν το δράστη με γενετική ανάλυση.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα ούρα και το αίμα του θύματος, μπορούν να μας δώσουν ακριβώς τις συνθήκες που βρισκόταν το θύμα εκείνη την ώρα».

Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τι ναρκωτικό χάπι έλαβε η 24χρονη.

«Είναι μία σειρά ουσιών που έχουν διαφορετικούς χρόνους ανίχνευσης, όμως εάν ισχύει όντως ένα χρονικό διάστημα έως 72 ώρες, τότε είναι μεγάλες οι πιθανότητες να βρεθεί η ουσία που έχει χορηγηθεί. Ουσιαστικά, τη βία πότε την ασκούμε; Την ασκούμε όταν το θύμα αντιστέκεται. Οταν κάμψουμε την αντίσταση του θύματος με χρήση ουσιών, προφανώς δεν υπάρχει λόγος να ασκήσουμε υπερβολική βία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...