298
Κομμάτι της «Ζούγκλας» του Καλαί (φωτογραφία αρχείου) | Wikimedia Commons

Βίαιες συμπλοκές στη «Ζούγκλα» του Καλαί – 17 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 22:28
Κομμάτι της «Ζούγκλας» του Καλαί (φωτογραφία αρχείου) | Wikimedia Commons

Βίαιες συμπλοκές στη «Ζούγκλα» του Καλαί – 17 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 22:28

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη ανάμεσα σε αφγανούς και αφρικανούς μετανάστες σε διάφορα μέρη στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα 17 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους από πυρά, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή στις 23:30 της ίδιας ημέρας και να περάσει τη νύχτα εκεί. «Επειτα από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν, πηγαίνω απόψε στο Καλαί για να επιθεωρήσω την κατάσταση μαζί με τον νομάρχη, τον δήμαρχο της πόλης και τοπικούς παράγοντες», ανέφερε με tweet του ο υπουργός, που ταξίδεψε στην περιοχή με ελικόπτερο.

Σε ό,τι αφορά τα θύματα, «επιστρέψαμε σε μια κατάσταση πολύ παρόμοια με εκείνη του 2015», το έτος που δημιουργήθηκε η «ζούγκλα», του Καλαί, όπου είχαν συγκεντρωθεί έως και 8.000 μετανάστες μέχρι τη διάλυσή της το 2016, σχολίασε δικαστική πηγή. Ωστόσο, «κάθε μέρα δεν είναι η ίδια σε ό,τι αφορά τα βίαια περιστατικά», πρόσθεσε.

«Συμπληρωματικές» δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονται στην περιοχή, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Οι συγκρούσεις της Πέμπτης ήταν οι χειρότερες, από πλευράς αριθμού θυμάτων, έπειτα από την 1η Ιουλίου 2017, όταν 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά.

Εναν χρόνο νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου 2016, βίαια επεισόδια είχαν αποτέλεσμα 40 τραυματίες, κανένας εκ των οποίων σοβαρά.

Τώρα, εν έτει 2018, περίπου στις 15:30 της Πέμπτης, μια πρώτη συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ «εκατοντάδων μεταναστών, οπλισμένων με ρόπαλα και πέτρες», κοντά στο νοσοκομείο της πόλης. Τέσσερις μετανάστες, ηλικίας από 16 έως 18 χρονών, υπήκοοι Ερυθραίας, τραυματίστηκαν από πυρά στις συμπλοκές, ενώ τρεις ακόμη υπέστησαν «πολλαπλά τραύματα».

Στις 16:00, μια δεύτερη συμπλοκή συνέβη περίπου 5 χλμ. μακριά, όπου «100 αφρικανοί μετανάστες με ρόπαλα επιχείρησαν να επιτεθούν σε περίπου 20 Αφγανούς», δήλωσε ο εισαγγελέας,

Νέα περιστατικά βίας ξέσπασαν αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε βιομηχανική περιοχή, στους αμμόλοφους του Καλαί, όχι μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται η «Ζούγκλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...