294
|

Βγήκε το σκεπτικό της απόφασης ΕΕΑ: Στον ΠΑΟΚ €6,7 εκατ. μέσω της RFA του Καλπαζίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 16:10

Βγήκε το σκεπτικό της απόφασης ΕΕΑ: Στον ΠΑΟΚ €6,7 εκατ. μέσω της RFA του Καλπαζίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 16:10

Εχοντας κρίνει, με ψήφους 4-1, πως υπάρχει πολυιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δημοσίευσε την Δευτέρα το σκεπτικό της απόφασής της.

Στο 84 σελίδων σκεπτικό, η Επιτροπή φέρεται να επικαλείται οικονομικά και εταιρικά στοιχεία, τραπεζικά έγγραφα, αλλά και νομικά επιχειρήματα για να τεμκηριώσει την απόφασή της.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον αθλητικό Τύπο, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η αναφορά στο σκεπτικό ότι ποσό 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) από  την RFA (την κυπριακή εταιρεία που αγόρασε την ιδιοκτήτρια εταιρεία των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Ξάνθη, Vialand), στην Dimera (επίσης κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη, η οποία αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2012), αφορούσε  ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η Σούπερ Λιγκα γνωστοποιεί ότι έλαβε τη σχετική έκθεση της ΕΕΑ και εντός των προσεχών ημερών θα οριστεί δικάσιμος από το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας:

 Ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, δια του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 96/10.2.2020 εγγράφου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η «από 27.01.20 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αφορά: α) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και β) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Εντός των προσεχών ημερών, θα οριστεί δικάσιμος από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League.

Σε ανακοίνωσή της για το περιεχόμενο του σκεπτικού της ΕΕΑ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει απαξιωτικά λόγο για «νομικά κενό γονατογράφημα της κακιάς ώρας», προναγγέλλοντας απαντήσεις.

«Οι σεναριογράφοι χρειάζονται μήνες για να καταλήξουν σε τέτοιο παραμύθι. Δυσκολεύτηκαν να τεκμηριώσουν μια προειλημμένη τους απόφαση και τελικά κατέληξαν σε ένα νομικά κενό γονατογράφημα της κακιάς ώρας. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας έκαναν τη ζωή πιο εύκολη. Σύντομα θα πάρουν και τις νομικές απαντήσεις…», τονίζεται με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...