582
Το δίλημμα της κάλπης «είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΡΙΖΑ/Thomas Zikos (Φωτ. αρχείου)

Βέβαιος ο Τσίπρας ότι «η μάχη των εκλογών θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 20:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/11/2022, 22:15
Το δίλημμα της κάλπης «είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΡΙΖΑ/Thomas Zikos (Φωτ. αρχείου)

Βέβαιος ο Τσίπρας ότι «η μάχη των εκλογών θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 20:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/11/2022, 22:15

«Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφραίνεται ο κ. Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Τετάρτη, «πατώντας» στη πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού, η οποία αναμενόμενα τροφοδότησε μια νέα σεναριολογία για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η μάχη των εκλογών θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» ανεξάρτητα από το πότε αυτή θα λάβει χώρα, «με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», διότι, όπως είπε, «η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο».

Επιχειρώντας να περιγράψει τον χαρακτήρα της προεκλογικής αντιπαράθεσης –και την τακτική που θα ακολουθήσει η Κουμουνδούρου την επόμενη περίοδο– εκτίμησε ότι η ακρίβεια και η υπόθεση των υποκλοπών θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε τη τακτική μας για τη μάχη και τη νίκη στις εκλογές:

Πρώτον, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεύτερον, ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς.

Τρίτον, ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Οσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Τέταρτον, ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης».

Το δίλημμα της κάλπης «είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού, ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η Δικαιοσύνη παντού», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Τσίπρας.

Εκλεισε την ομιλία του προαναγγέλοντας ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων», ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εγκρίνει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του, όπως και το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Οικονόμου: Δυσοσμία και τοξικότητα δημιουργούν τα ψέματα

«Δυσοσμία και τοξικότητα στην πολιτική δημιουργούν η αναπαραγωγή αναπόδεικτων ισχυρισμών, τα ψέματα και η κατασυκοφάντηση του Πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης», ήρθε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ένα: με αυτούς που κράτησαν την πατρίδα όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες εν μέσω κατακλυσμιαίων παγκόσμιων κρίσεων ή με αυτούς που μηχανεύονται παρανοϊκά μυθεύματα για να βυθίσουν τη χώρα στην αστάθεια και την υστέρηση; Με αυτούς που αγωνίζονται για την πατρίδα και τους πολίτες ή με αυτούς που νοιάζονται για την κομματική τους επιβίωση;».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι και προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, σε ένα πολύ κακό παρελθόν, μάλιστα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News