580
Αγαπημένοι, ο Σκιπ και ο Πινγκ, κλωσσούν το αυγό | REUTERS

Βερολίνο: Λατρεία για το ζευγάρι γκέι πιγκουίνων που προσπαθούν να γίνουν μπαμπάδες

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2019, 12:12
Αγαπημένοι, ο Σκιπ και ο Πινγκ, κλωσσούν το αυγό
|REUTERS

Βερολίνο: Λατρεία για το ζευγάρι γκέι πιγκουίνων που προσπαθούν να γίνουν μπαμπάδες

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2019, 12:12

 Ο Σκιπ και ο Πινγκ μετακόμισαν στο Βερολίνο τον Απρίλιο και σύντομα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οικογένεια. Ψάχνοντας γύρω γύρω, βρήκαν πρώτα ένα ψάρι και μετά μία βρεγμένη πέτρα που επιχείρησαν να κλωσήσουν νομίζοντας ίσως ότι έτσι μία μέρα, θα’βγαινε ένα παιδί.

Οι φύλακες στον ζωολογικό κήπο της γερμανικής πρωτεύουσας, είδαν την επιθυμία τους των δύο αρσενικών πιγκουίνων-βασιλιάδων, που είναι ζευγάρι και αποφάσισαν να τους βοηθήσουν, εξήγησε ο Μαξιμίλιαν Γιάγκερ, ο εκπρόσωπος του κήπου. Οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι οι δύο πιγκουίνοι είναι ζευγάρι από τότε που ήρθαν από το Αμβούργο, πριν λίγους μήνες.

«Είναι πολύ συνηθισμένο δύο πιγκουίνοι του ίδιου φύλου να είναι ζευγάρι. Είδαμε ότι ήταν πολύ καλοί με την πέτρα τους, που νόμιζαν για αυγό, και έτσι ξέραμε ότι θα γίνουν καλοί γονείς», είπε ο Γιάγκερ στους New York Times.

Ετσι, οι υπεύθυνοι πήραν ένα αυγό από έναν 22χρονο θηλυκό πιγκουίνο, που δεν έχει καταφέρει ποτέ να κάνει παιδί και δεν τα πάει και τόσο καλά με τον αρσενικό σύντροφό της και το έβαλαν μπροστά στον Σκιπ και τον Πινγκ.

«Ηξεραν αμέσως τι να κάνουν. Ο Πινγκ πήρε το αυγό με το ράμφος του, το έβαλε πάνω στο πόδι του και το κάλυψε με το στομάχι του, όπως δηλαδή κάνουν όλες οι πιγκουίνες», είπε ο Γιάγκερ.

Οι Γερμανοί έχουν ξετρελαθεί με την ιστορία που έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Την Τρίτη, ο Ζωολογικός Κήπος προσκάλεσε δημοσιογράφους και φίλους των πιγκουίνων να δουν το ζευγάρι από κοντά.

Το ζευγάρι δεν φάνηκε να δίνει σημασία βέβαια και είχε όλη την ώρα γυρισμένη την πλάτη στο κοινό τους. Ο Σκιπ δεν άφησε το πλευρό του Πινγκ ούτε λεπτό, φροντίζοντας το ταίρι του.

«Ηρθα για να τους δω. Ξέρω ότι η ομοφυλοφιλία υπάρχει στο ζωικό βασίλειο, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ για γκέι υιοθεσία», είπε η 33χρονη Αννα Σμιτ, ερευνήτρια στις Σπουδές Φύλου.

Ομως, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν το αυγό κάνει παιδί, όπως είπε η Ανια Σάιφερθ, υπεύθυνη για τους πιγκουίνους στον ζωολογικό κήπο. «Δεν ξέρουμε αν το αυγό έχει γονιμοποιηθεί. Θα το ξέρουμε τον Σεπτέμβριο. Αν γεννηθεί πιγκουίνος, θα είναι ο πρώτος στο Βερολίνο, από το 2002.

«Ελπίζω ο Πινγκ και ο Σκιπ να κάνουν ένα μικρό πιγκουινάκι και να γίνουν οι καλύτεροι γονείς που έχουμε δει ποτέ», πρόσθεσε η Σάιφερθ.

Η διαδικασία έχει αλλάξει τους πιθανούς μελλοντικούς γονείς, παρατήρησε η ίδια, κάτι που συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Σκιπ είναι ο πιο σκληρός, ενώ ο Πινγκ ο πιο ευαίσθητος. «Τώρα είναι λίγο πιο θυμωμένοι, πιο προστατευτικοί. Δεν μας αφήνουν να πλησιάζουμε πολύ κοντά τους και στο αυγό. Πριν ήταν πιο χαλαροί και κουλ. Αλλά τώρα έχουν δουλειά να κάνουν».

Η ομοφυλοφιλία είναι γνωστή σε εκατοντάδες είδη ζώων. Αλλά είναι πολύ συνηθισμένη στους πιγκουίνους.

«Μπορεί η πολιτεία σε πολλές χώρες να αρνείται την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια ή να την κάνει εξαιρετικά δύσκολη. Ομως, εδώ βλέπουμε ότι τη φύση δεν την νοιάζει. Για τα ζώα, δεν υπάρχουν τέτοια όρια», είπε η Σμιτ.

Στο πλαίσιο εκστρατείας κατά των διακρίσεων, στην πρόσφατη Pride Week του Ιουνίου, ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου είχε αναρτήσει πάνω από την περιοχή των έξι ομοφυλόφιλων πιγκουίνων του ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν: “Ορισμένοι πιγκουίνοι είναι γκέι. Συνηθίστε το”.

Τρεις από τους έξι γκέι πιγκουίνους του Ζωολογικού Κήπου του Λονδίνου, πίσω από ένα πανό που γράφει «Κάποιοι πιγκουίνοι είναι ομοφυλόφιλοι. Συνηθίστε το». Το πανό ανήρτησαν οι υπεύθυνοι του Κήπου, τον Ιούνιο για τους εορτασμούς του Pride – London Zoo

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...