488
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδόμησε τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στο συνέδριο του SPD ο Αλέξης Τσίπρας | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Βενιζέλος: «Στο SPD ο Τσίπρας έδειξε ότι δεν έχει κανέναν αξιακό φραγμό»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 20:10
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδόμησε τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στο συνέδριο του SPD ο Αλέξης Τσίπρας
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Βενιζέλος: «Στο SPD ο Τσίπρας έδειξε ότι δεν έχει κανέναν αξιακό φραγμό»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 20:10

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στο forum του SPD και την προσπάθειά του για συνεργασία με τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε τη Δευτέρα σε εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦΙΜ), όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Πώς ψηφίζουν τα κόμματα; Κοινοβουλευτική ψήφος: Ιούνιος 2012-Ιούλιος 2018».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η υπεύθυνη ψήφος της αντιπολίτευσης ήταν το καθοριστικό πολιτικό γεγονός το 2015 ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Πρόκειται για μία καταλυτική ψήφο, αυτό είναι το γεγονός. Το γεγονός το πολιτικό, που στην πραγματικότητα καθόρισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ και έδωσε την ευκαιρία στον κύριο Τσίπρα, αζημίως, να κάνει την πιο κυνική και ριζική μεταστροφή, αυτή για την οποία επαίρεται τώρα, εμφανιζόμενος στο SPD για να παραδώσει, προφανώς, την εντολή που είχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές ως επικεφαλής και διεκδικητής της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της Ενωμένης Αριστεράς. Δηλαδή, ξεφτιλίζοντας τα πάντα, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας αξιακός φραγμός, κανένα ηθικό σύστημα, δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο αναφοράς. Υπάρχει -απλώς- ένα παιχνίδι ωμής εξουσίας, το οποίο παίζεται μπροστά στα μάτια μας, με πλήρη αίσθηση ελευθερίας να το παίζουν όσοι το παίζουν» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Στην πραγματικότητα, τι έρχεται και μας λέει τώρα ο Τσίπρας; Ερχεται και μας λέει ότι είχαν δίκιο οι προηγούμενοι» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Οτι όλα όσα λέγαμε (οι ΣΥΡΙΖΑίοι) από το 2010 έως το 2015 ήταν επικίνδυνα, ότι θα οδηγούσαμε τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή, ότι εξευτελίσαμε το εκλογικό σώμα καλώντας το να ψηφίσει σε ένα δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου, με συντριπτική πλειοψηφία 62%, δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε παρά μόνο αγνοώντας το».

Και συνέχισε: «Δηλαδή ένα πρωτάκουστο κήρυγμα αντιδημοκρατικής επιπολαιότητας και ανευθυνότητας, και ότι ‘τώρα έχω καθαρό μυαλό’, και τώρα, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, το delivery boy, και ότι τώρα ‘είμαι έτοιμος να είμαι ο πρώτος μνημονιακός, ο πρώτος φιλοαμερικανός και ο πρώτος φιλογερμανός οποιουδήποτε καγκελαρίου, διότι θέλω να διατηρήσω αυτή τη γοητεία της σχέσης με την καγκελάριο Μέρκελ ακόμη και μετά την αποχώρησή της’».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ηθική στάση ευθύνης που τηρεί η αντιπολίτευση σε σχέση με την «ηθική» της μεταλλασσόμενης αυθαιρέτως πεποίθησης του κ. Τσίπρα «ο οποίος μπορεί με την ίδια άνεση που είναι ριζοσπαστικά και λυσσαλέα αντισυστημικός και αντιμνημονιακός να δηλώνει τώρα οπαδός της κυρίας Μέρκελ, συνέταιρος του κατερχόμενου εκλογικά SPD και ανανεωτής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Το «θεατρικό έργο» με τις συντάξεις

Για το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εδώ και μήνες ανεβάζει ένα θεατρικό έργο», στο οποίο η χώρα εμφανίζεται παντελώς αναξιόπιστη.

«Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα, διότι η χώρα εμφανίζεται παντελώς αναξιόπιστη και προς την κοινωνία της και προς τους εταίρους της. Δεν χρειαζόταν το μέτρο της περικοπής, αν είχαμε ένα πάγωμα συντάξεων που θα μας έδινε τον χρόνο να οργανώσουμε εξαρχής το κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα, που δυστυχώς είναι ανύπαρκτο και δεν έχει καμία βιωσιμότητα» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...