199
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 12:55
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 12:55

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν εξασφαλίσει πλειοψηφία που θα τους επιτρέψουν να περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης εκτίμησε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Σε δήλωση που έκανε στη Θεσσαλονίκη, πριν από την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «“απαγωγή” βουλευτών των ΑΝΕΛ».

Είπε ακόμη ότι τον Πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει «η παράταση της νομής της εξουσίας».

Ο κ. Βενιζέλος είπε τα εξής: «Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κυνικός και πολύ σαφής στην τελευταία συνέντευξή του. Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη “απαγωγή” των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περιεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες κι έτσι διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της συνθήκης (ενν. των Πρεσπών) και πλειοψηφία για πρόταση εμπιστοσύνης».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα δεν είναι η πραγματική δημοκρατική νομιμοποίηση, η πραγματική σχέση με την κοινωνία του τόπου, απλά η παράταση της νομής της εξουσίας που αποβαίνει όμως εις βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας».