202
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βενιζέλος: Ο λαός καθαίρεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 23:38
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βενιζέλος: Ο λαός καθαίρεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 23:38

Σε κατάσταση πολιτικού σοκ βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας πως «δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της πολιτικής ήττας και την αλλαγή που έχει συντελεστεί».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση καθαιρέθηκε από τον ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής και αναφερόμενος στην πρόθεση της να αλλάξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης είπε: «Νομίζει ότι έτσι θα προστατευθεί σε σχέση με πράγματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση χωρίς το θώρακα της εξουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται σε κρίση νομιμοποίησης ωστόσο, όπως εκτίμησε, «θέλει να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο τους μοχλούς της εξουσίας».

«Νομίζει πως έτσι θα προστατευτεί σε σχέση με πράγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση χωρίς τον θώρακα της εξουσίας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Υποστήριξε επίσης πως κανονικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 37 και 38 «και να πάμε μέσω μιας ταχύρρυθμης εφαρμογής των διαδικασιών αυτών σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση, ακριβώς διότι έχει ακόμη την πλειοψηφία».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν έχει τις αρμοδιότητες για αλλαγές στην δικαιοσύνη εφόσον η ίδια παραδέχτηκε δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...