254
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προειδοποιεί για το τι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών | Facebook

Βενιζέλος: Διάγγελμα – επιτομή του εθνικού διχασμού και της διαστρέβλωσης της αλήθειας

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 16:22
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προειδοποιεί για το τι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών
|Facebook

Βενιζέλος: Διάγγελμα – επιτομή του εθνικού διχασμού και της διαστρέβλωσης της αλήθειας

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 16:22

Το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη αποτελεί την πρόγευση του τι θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία έχει ήδη εισέλθει η χώρα, επισημαίνει σε δήλωσή του στο Facebook o Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην…

Geplaatst door Evaggelos Venizelos op Dinsdag 21 augustus 2018

Στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει το πρωθυπουργικό διάγγελμα «επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης».

Στην Ιθάκη, σημειώνει,  δεν κηρύχθηκε η επικοινωνιακή λήξη του τρίτου μνημονίου, αλλά η έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου που , όπως προϊδεάζει, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι μια περίοδος χωρίς όρους και όρια.

Το πλήρες κείμενο της αντίδρασης Βενιζέλου για όσα είπε από την Ιθάκη ο Πρωθυπουργός έχει ως εξής:

Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας επανερχόμενος στις απλουστεύσεις και τα στερεότυπα της αρχικής και αρχαϊκής ρητορικής του 2010-2015. Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης. Στην Ιθάκη δεν κηρύχθηκε η επικοινωνιακή λήξη του τρίτου μνημονίου, αλλά η έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου που για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι μια περίοδος χωρίς όρους και όρια.
Όποιοι νιώθουν ευθύνη για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ομαλή πορεία της οικονομίας ελπίζω να κατάλαβαν τι πραγματικά ειπώθηκε σήμερα. Κανένας απλοϊκός συμβολισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...