206
Το πρωί του Σαββάτου στη Βενετία. Από αριστερά: ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα), η Βαλέρια Γκολίνο (υποδύεται την Δανάη Στράτου), ο Κώστας Γαβράς και ο Χρήστος Λούλης (υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη) | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βενετία: Αρεσε (στους ξένους) η ταινία των Γαβρά – Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2019, 16:16
Το πρωί του Σαββάτου στη Βενετία. Από αριστερά: ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα), η Βαλέρια Γκολίνο (υποδύεται την Δανάη Στράτου), ο Κώστας Γαβράς και ο Χρήστος Λούλης (υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βενετία: Αρεσε (στους ξένους) η ταινία των Γαβρά – Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2019, 16:16

Καταχειροκροτήθηκε η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα», η πρώτη προβολή της οποίας  (για τον Τύπο) έγινε στη Σάλα Γκράντε του Λίντο, το πρωί του Σαββάτου. Προφανώς επειδή είναι καλό σινεμά και ουδόλως ενδιαφέρει το ξένο κοινό της Βενετίας αν ωραιοποιεί μια δραματική για την Ελλάδα περίοδο βασιζόμενη στην εκδοχή του μοιραίου πρωταγωνιστή της.

Ως γνωστόν η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη με τίτλο (στην ελληνική έκδοση) «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015.

Oπως ανέφερε tovima.gr στην ανταπόκριση του Γιάννη Ζουμπουλάκη από τη Βενετία, η αίθουσα κατά την προβολή της ήταν γεμάτη παρά το γεγονός ότι η προβολή της συνέπιπτε με εκείνη της ταινίας «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών υποδύεται ο Χρήστος Λούλης.

Σε μια διάρκεια περισσότερη των δύο ωρών η ταινία καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες των παρασκηνίων στις Βρυξέλλες, την Αθήνα και αλλού, φτάνοντας μέχρι την περίοδο του περίφημου δημοψηφίσματος. Πάντα από την σκοπιά του νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Το βράδυ του Σαββάτου, στην ίδια αίθουσα επρόκειτο να γίνει η επίσημη προβολή της ταινίας παρόντος του Κώστα Γαβρά και των συντελεστών της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...