170
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ | Reuters

Βέμπερ κατά Αγκυρας: Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σθεναρά

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 21:29
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ
|Reuters

Βέμπερ κατά Αγκυρας: Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σθεναρά

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 21:29

Εσφαλμένα εμπόδισε η Τουρκία την επιθεώρηση ενός φορτηγού πλοίου από τη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μεσόγειο, «Ειρήνη», αναφέρει στο Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οι επιθεωρήσεις αυτές έχουν λάβει εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων, σημείωνει ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

«Άλλη μια φορά ο Ερντογάν προκαλεί τους γείτονες και εταίρους του» τονίζει και διαμηνύει «η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σθεναρά», κλείνοντας την ανάρτησή του με hashtag «κυρώσεις στην Τουρκία».

Τσαβούσογλου για το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο: «Θα απαντήσουμε σε νομικό και πολιτικό επίπεδο»

Συνέχεια στο επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο έξω από τη Λιβύη, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη», έδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «θα δώσουμε κι εμείς τις απαντήσεις μας στο πεδίο της μάχης. Θα ακολουθήσουμε όλες τις νομικές και πολιτικές διαδικασίες που προβλέπονται, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα κάνουμε όσα χρειαστούν, αυτή είναι η οδηγία που έχουμε λάβει από τον πρόεδρό μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...