187
Η εταιρεία «υπέκλεψε» εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα του Facebook | Shutterstock

Βάζει λουκέτο η Cambridge Analytica

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 22:47
Η εταιρεία «υπέκλεψε» εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα του Facebook
|Shutterstock

Βάζει λουκέτο η Cambridge Analytica

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 22:47

Την άρση της λειτουργίας της, λίγες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στο Facebook, ανακοίνωσε η «πέτρα του σκανδάλου» Cambridge Analytica, η οποία «υπέκλεψε» εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.

Το «λουκέτο» επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο ιδρυτής του SCL Group, Νάιτζελ Οουκς, λέγοντας πως ανέστειλε τη λειτουργία της η εταιρεία.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα West Street Journal, αυτό συνέβη μετά την ομαδική αποχώρηση των πελατών της εταιρείας, αποτέλεσμα του -τεραστίων διαστάσεων- σκανδάλου που ξέσπασε στο Facebook.

Πηγές από την εταιρεία, τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal, αναφέρουν πως το σκάνδαλο με τις διαρροές εκατομμυρίων λογαριασμών του Facebook έχει προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη στην εταιρεία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα, περισσότερο επίσημα, την αναστολή των εργασιών της.

Σημειώνεται πως, με τις μέχρι σήμερα έρευνες και αποκαλύψεις, τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 87 εκατομμυρίων χρηστών διέρρευσαν φέρνοντας σε πολύ αμήχανη και δύσκολη θέση και το Facebook και τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος -μεταξύ άλλων, κατά την τοποθέτησή του ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου- είχε τονίσει «κάναμε λάθη τα οποία θα χρειαστούν χρόνια για να διορθώσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...