178
Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» | ΑΝΤ1/WebTV

Βατόπουλος: Πιο πιθανό να σε χτυπήσει κεραυνός από το να πάθεις κάτι από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 09:31
Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»
|ΑΝΤ1/WebTV

Βατόπουλος: Πιο πιθανό να σε χτυπήσει κεραυνός από το να πάθεις κάτι από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 09:31

Στη σπανιότητα των παρενεργειών του εμβολίου της Johnson & Johnson αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο ανεστάλησαν στις ΗΠΑ λόγω περιστατικών θρόμβωσης (έξι γυναίκες σε επτά εκατομμύρια εμβολιασθέντες) και καθώς οι πρώτες δόσεις του Johnson & Johnson έρχονται σήμερα στη χώρα μας, ο καθηγητής Βατόπουλος θέλησε να υπογραμμίσει ότι οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι σπάνιες.

Χαρακτηριστικό, τόνισε, το ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από το εμβόλιο είναι λιγότερες από το να σε χτυπήσει κεραυνός!

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι παρατηρούνται συνεχείς αυξομειώσεις στα επιδημιολογικά δεδομένα και μια περιοχή μπορεί να «κοκκινίσει» από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αναφορικά με ερώτημα των ημερών, «θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό;», ο καθηγητής επανέλαβε με τη σειρά του ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορέσουμε να κάνουμε προβλέψεις και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναπροσαρμογής της τακτικής που ακολουθούμε, με έμφαση στη διενέργεια πολλών self tests.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...