231
Ο καθηγητής Βατόπουλος στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας | YouTube/ΣΚΑΪ

Βατόπουλος: Δύσκολο για λιανεμπόριο με την παρούσα κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 10:49
Ο καθηγητής Βατόπουλος στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας
|YouTube/ΣΚΑΪ

Βατόπουλος: Δύσκολο για λιανεμπόριο με την παρούσα κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 10:49

Από δύσκολο έως απίθανο είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Με 2.000 κρούσματα, είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο, εκτός και αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα, σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, συμπληρώνοντας ότι  θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελούν προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση. Πρόκειται όμως, είπε, για μία απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση και ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», εκτίμησε εξάλλου κ. Βατόπουλος.

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία με τα δεκάδες ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό» (κάτω), τόνισε ότι αυτή «είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών».

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο και «για περίπου μία εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

Οσον αφορά, τέλος, τα self tests, ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και, όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου για το πώς θα το χρησιμοποιεί και τι θα κάνει εφόσον βγει θετικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...