125
Η εικόνα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού | REUTERS/Remo Casilli

Βατικανό: Εργαζόμενος στα ιατρεία το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 12:46
Η εικόνα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού
|REUTERS/Remo Casilli

Βατικανό: Εργαζόμενος στα ιατρεία το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 12:46

Την «καρδιά» του διοικητικού κέντρου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χτύπησε ο κορονοϊός με το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε την Πέμπτη στην πόλη του Βατικανού και ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Το πρόβλημα είναι «ιδιαίτερο» και επικίνδυνο, καθώς το περιστατικό ήταν εργαζόμενος στα ιατρεία του Βατικανού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ακριβώς η επαγγελματική του ιδιότητα.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι μετά τη διάγνωση του περιστατικού, οι κλινικές έκλεισαν προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι του Βατικανού που κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας, ζουν στην Ιταλία, εκτός των τειχών της μικρής πόλης, όπως γράφει το Reuters, δηλαδή στη Ρώμη.

Οι νεκροί στην Ιταλία στο ξέσπασμα του κορονοϊού, που συγκεντρώνεται κυρίως στα βόρεια της χώρας, έχουν φτάσει τους 148, ενώ μέχρι την Παρασκευή είχαν επιβεβαιωθεί 3.858 κρούσματα της νόσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...