273
Η καταρροή παιδεύει τον Πάπα - ευτυχώς για αυτόν, οφείλεται σε απλό κρυολόγημα | REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Βατικανό: ασθενής και ο Πάπας (αλλά από απλό κρυολόγημα)

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:08
Η καταρροή παιδεύει τον Πάπα - ευτυχώς για αυτόν, οφείλεται σε απλό κρυολόγημα
|REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Βατικανό: ασθενής και ο Πάπας (αλλά από απλό κρυολόγημα)

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:08

Ο πάπας Φραγκίσκος είναι ελαφρά ασθενής και ακύρωσε μια εκδήλωση στον καθεδρικό ναό της Ρώμης, αλλά θα εκτελέσει το υπόλοιπο της προγράμματός του στην κατοικία του ανακοίνωσε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το Βατικανό.

«Λόγω ελαφριάς αδιαθεσίας, προτίμησε να μείνει στη Σάντα Μάρτα» ανέφερε το Βατικανό, αναφερόμενο στον ξενώνα όπου ζει ο 83χρονος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ολες οι άλλες υποχρεώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά» είπε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι.

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του Πάπα και του φιλιππινέζου καρδινάλιου Αντόνιο Τάγκλε, που συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης με μέλη του Παγκόσμιου Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα, μιας διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών βημάτων από τον ξενώνα.

O πάπας Φραγκίσκος στο μίτινγκ του πρωινού της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου (Vatican News)

Ο Πάπας φαίνεται πως έχει κρυολογήσει και ακούστηκε με μια ελαφρά βραχνιασμένη φωνή ενώπιον των πιστών χθες, Τετάρτη, ενώ έβηχε στη διάρκεια απογευματινής λειτουργίας για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής σε εκκλησία της Ρώμης.

Ο Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του. Του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Αϊρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Οστεν Ιβέρεϊ.

Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.

Αλλά γενικά η υγεία του είναι καλή και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα κουραστικά διεθνή ταξίδια τον χρόνο αφότου εξελέγη το 2013.

Ο Πάπας επρόκειτο να μεταβεί στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού το πρωί της Πέμπτης για μια λειτουργία με ιερείς της Ρώμης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...