201
|

Βασίλης Μάγγος: Τι έδειξε η νεκρoτομή για τα αίτια θανάτου του 27χρονου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 15:30

Βασίλης Μάγγος: Τι έδειξε η νεκρoτομή για τα αίτια θανάτου του 27χρονου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 15:30

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα αποδίδεται ο θάνατος του 27χρονου Βασίλη Μάγγου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, για τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε η  ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα, παρουσία εισαγγελέα και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θανόντος.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για τα οποία απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν συνδέεται με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 27χρονος.

Ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του την Δευτέρα 13 Ιουλίου, έναν μήνα μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στο Βόλο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα τοπικά Δικαστήρια για τις συλλήψεις διαδηλωτών σε συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

«Δεν συνδέουμε τον θάνατο του γιου μας με τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από έναν μήνα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του. Βέβαια, η ψυχολογική κατάσταση δεν αποδεικνύεται με καμία ιατροδικαστική εξέταση. Για εμάς δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του. Σημασία έχει, και αυτό είναι η ουσία, ότι ο γιος μας ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής και σαν κοινωνικό αγωνιστή θα τον θυμομαστε και θα τον τιμάμε. Θα θυμόμαστε τους αγώνες του για μια δίκαιη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε ο πατέρας του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...