491
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βασιλειάδης: Το πρωτάθλημα «μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα, μπορεί και όχι»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 09:21
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βασιλειάδης: Το πρωτάθλημα «μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα, μπορεί και όχι»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 09:21

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει πάρει σβάρνα τα μέσα ενημέρωσης. Μίλησε στα «Νέα», μίλησε στην ΕΡΤ, τώρα μίλησε και στον ΣΚΑΪ και μάλιστα σε μια εκπομπή αθλητικού παρασκηνίου, τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» του Κυριάκου Θωμαΐδη. Ο υφυπουργός Αθλητισμός υποστήριξε πως έχουν γίνει πολλά βήματα για να φύγουν οι σκιές που υπάρχουν από το πρωτάθλημα. Ωστοσο όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το πότε θα αρχίσουν οι αγώνες, δεν έδωσε μια σαφή ημερομηνία.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο κ. Βασιλειάδης υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης, του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή αλλά και το δικό του στον αθλητισμό γενικότερα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

«Το τι έχουμε πετύχει τρία χρόνια δεν δέχομαι να το μηδενίζει κανείς. Έχουμε καταφέρει πράγματα που μια τριετία πριν ήταν ζητούμενα.

» Πιστεύετε πως αυτή την ομορφιά των 40 ετών θα την φτιάχναμε σε έξι μήνες; Αυτά που έχουνε γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε σχέση με το παρελθόν με αυτό που ζούσαμε, τα θεωρώ δικά μου γαλόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά αρνούμενος ότι υπάρχει θέμα παραίτησής του.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υφυπουργός ανέφερε ως σημαντικότερα σημεία του έργου της κυβέρνησης το γεγονός ότι πέρασε η ΚΕΔ στα χέρια της FIFA και την είσοδο του VAR στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα το τελευταίο το χαρακτήρισε ότι ένα μέτρο που θα φωτίσει το ποδόσφαιρο, ενώ δικαιολόγησε την επιλογή να πληρώσει η πολιτεία, άρα οι φορολογούμενοι και όχι οι ομάδες λέγοντας ότι θα επιστρέψει περισσότερα χρήματα.

«Ο Ιβάν ξεχείλισε το ποτήρι»

Ο κ. Βασιλειάδης παρατήρησε ότι η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο επεισοδιακό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ «ξεχείλισε το ποτήρι» και επέμεινε ότι σε έξι μήνες δεν μπορούνε να διορθωθούν οι παθογένειες 40 χρόνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επέμεινε επίσης ότι το αφεντικό του ΠΑΟΚ δεν έχει σχέσεις με το Μαξίμου. «Ο κ. Σαββίδης δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα καταλογίζετε στην κυβέρνηση κάτι συγκεκριμένο ή θα το αφήσετε.Η θα καταλογίζετε κάτι συγκεκριμένο ή δεν θα αφήνετε να αιωρείται κάτι. Αντιδράσαμε ακαριαία για τον φίλο μας όπως τον λέτε και καταδικάσαμε άμεσα την ενέργειά του», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους του πάνελ της εκπομπής.

Σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα προβλήματα και τις περιστάσεις που επικρατούσαν τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση της διακοπής.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος δεν τού ζήτησε να υπάρξει οριστική διακοπή. «Με τον κ. Γραμμένο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Προσπαθεί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Εχει την πλήρη στήριξη και των διεθνών οργάνων και την δική μας. Προφανώς θέλουμε περισσότερα πράγματα και θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να τα κάνει».

Πάντως, ο υπουργός απέφυγε να πει πότε ακριβώς θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.  «Οταν οι φορείς αποδεχθούν τα μίνιμουμ που ζητάμε. Μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα. Μπορεί όχι».

Για τα στημένα παιχνίδια σχολίασε ότι «ένας φάκελος ήλθε μόνο φέτος από την SportRadar για τα στημένα παιχνίδια. Είναι λιγότεροι από είκοσι φάκελοι στην Football League».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...