217
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Βασιλακόπουλος: Στις ΜΕΘ έχουμε 14 νέους και ένα παιδί διασωληνωμένους

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 16:44
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση
|ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Βασιλακόπουλος: Στις ΜΕΘ έχουμε 14 νέους και ένα παιδί διασωληνωμένους

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 16:44

Ολο και περισσότερα νέα άτομα, ακόμη πλέον και παιδιά, εισάγονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Covid-19, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ».

Επισήμανε ότι δεν παρατηρείται πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά αν συνεχιστεί η αύξηση στους διασωληνωμένους με αυτόν τον ρυθμό, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα.

Τόνισε, δε, ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν με το εμβόλιο. «Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου από κάτι που μπορεί να το είχε αποφύγει με ένα τσίμπημα, είναι δυσβάσταχτη».

Τέλος, σχετικά με την πορεία προς την επίτευξη του στόχου για την ανοσία της αγέλης, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας και πρέπει να φτάσουμε στο 85%, το οποίο θα σημάνει και τη λήξη της πανδημίας. Το κακό σενάριο, κατά τον ίδιο, θα ήταν το ενδεχόμενο «να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%». Το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...