222
Το πρυμναίο ντεκ του αμερικανικού καταδρομικού σκεπασμένο από τα κατασχεθέντα όπλα | U.S. Navy Forces Central Command/U.S. Navy/Handout via REUTERS

Βαρύ ρωσοκινεζικό οπλοστάσιο κατέσχεσαν οι Αμερικανοί

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 18:40
Το πρυμναίο ντεκ του αμερικανικού καταδρομικού σκεπασμένο από τα κατασχεθέντα όπλα
|U.S. Navy Forces Central Command/U.S. Navy/Handout via REUTERS

Βαρύ ρωσοκινεζικό οπλοστάσιο κατέσχεσαν οι Αμερικανοί

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 18:40

Χιλιάδες ρωσικά και κινεζικά όπλα βρήκαν και κατέσχεσαν οι Αμερικανοί σε ένα πλοίο που έπλεε στα διεθνή ύδατα της Αραβικής Θάλασσας, όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Jazeera.

Τα όπλα που εντοπίστηκαν είναι τόσα ώστε καλύφθηκε ολόκληρο το πρυμναίο ντεκ του καταδρομικού «USS Monterey» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, συνολικού μήκους 173 μέτρων!

Αυτή η γερή «μπάζα» των Αμερικανών έγινε ύστερα από σχετικές πληροφορίες και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενήργησαν στο ύποπτο πλοίο.

Αλλο καρέ από το ντεκ του «USS Monterey» (Navy Forces Central Command/U.S. Navy/Handout via REUTERS)

Σύμφωνα με το Μέσο του Κατάρ που διέδωσε τα συμβάντα, ο 5ος Αμερικανικός Στόλος των ΗΠΑ, που εδρεύει στο Μπαχρέιν, ανακοίνωσε ότι το «Monterey» έκανε έναν από τους συνηθισμένους ελέγχους μεταξύ της 6ης και 7ης Μαΐου όταν και βρήκε τον οπλισμό στα αμπάρια του σκάφους.

Προς το παρόν η κατάσχεση του πολεμικού φορτίου δεν έχει φωτίσει τον προορισμό του πλοίου που το μετέφερε, εικάζεται όμως ότι μάλλον μετέβαινε στην Υεμένη όπου ακόμη μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος.

Μεταξύ των κατασχεθέντων περιλαμβάνονται: δεκάδες ρωσικοί αντιαρματικοί πύραυλοι, χιλιάδες κινεζικά τυφέκια και πολυβόλα, όπως και ειδικά τυφέκια ελευθέρων σκοπευτών αλλά και εκτοξευτές χειροβομβίδων. Η προέλευση των όπλων διερευνάται.

Οι Αμερικανοί, σε παλαιότερες κατασχέσεις που διενήργησαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια έκταση, είχαν αποφανθεί ότι τα όπλα πήγαιναν στους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, συμμάχους του Ιράν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...