259
O Θωμάς Λιακουνάκος κατά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο του 2015 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βαριές ποινές κάθειρξης σε Λιακουνάκο και άλλους 16

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 14:37
O Θωμάς Λιακουνάκος κατά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο του 2015
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βαριές ποινές κάθειρξης σε Λιακουνάκο και άλλους 16

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 14:37

Πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 17 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη του υπουργείου Αμυνας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το kathimerini.gr στο σχετικό ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής και κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Επειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές:

– Κάθειρξη 16 ετών στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak.

– Κάθειρξη 16 ετών στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

– Κάθειρξη 10 ετών στους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ήτοι στον Κάντα (πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών) και σε άλλους.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ στον καθένα και 50.000 ευρώ για τους υπολοίπους. Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά την προμήθεια από το υπουργείο Αμυνας 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος», που φέρεται να κόστισε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία του κ. Λιακουνάκου, απέτυχε σε δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, πριν δηλαδή προχωρήσει το υπουργείο στην υπογραφή της σύμβασης. Πλην όμως, στην εταιρία εκταμιεύθηκε ως προκαταβολή ποσό 34.515.615 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...