347
«Καλώς ήρθατε στο Τζόσουα Τρι» γράφει η πινακίδα στην είσοδο του πάρκου | Reuters

Βανδαλισμοί και κυβερνητικό shutdown έβαλαν λουκέτο στο «πάρκο των U2»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 09:45
«Καλώς ήρθατε στο Τζόσουα Τρι» γράφει η πινακίδα στην είσοδο του πάρκου
|Reuters

Βανδαλισμοί και κυβερνητικό shutdown έβαλαν λουκέτο στο «πάρκο των U2»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 09:45

Το Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι της Καλιφόρνια, γνωστό τοις πάσι ως το «πάρκο των U2», έβαλε «λουκέτο» από την Πέμπτη το πρωί λόγω βανδαλισμών κι έλλειψης προσωπικού.

Όπως μεταδίδει το CNN, ορισμένοι επισκέπτες δημιούργησαν νέους δρόμους με τα οχήματα τους στο πάρκο αντί να χρησιμοποιήσουν τους σηματοδοτημένους χωματόδρομους, καταστρέφοντας εντελώς τα δέντρα του.

Στα σημεία κάμπινγκ δε, η κατάσταση είναι τραγική από τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες που άφησαν πίσω τους οι ανεύθυνοι επισκέπτες, όπως λένε οι υπεύθυνοι, που αναγκάστηκαν να λάβουν την απόφαση αυτή καθώς λόγω της μερικής αναστολής υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown) δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να φροντίσει τις συνεχείς ζημιές διαφόρων επιτήδειων.

Πινακίδες λοιπόν πληροφορούν από την Πέμπτη τους επίδοξους επισκέπτες πως η πρόσβαση στο πάρκο δεν είναι δυνατή λόγω «σφαλμάτων στις σχετικές κυβερνητικές νομοθεσίας» (sic).

«Σε σύγκριση με το προηγούμενο shutdown, αυτό του 1995, αυτή τη φορά τα εθνικά πάρκα δεν έκλεισαν εντελώς, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένα», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η πρόσβαση στο πάρκο θα είναι ξανά διαθέσιμη μέσα στις επόμενες ημέρες», είπαν οι υπεύθυνοι που ελπίζουν να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές, ώστε να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Όπως τονίζει το άρθρο, πολλές κοινότητες κοντά στο πάρκο προσφέρουν σημαντική βοήθεια για την αποκατάσταση του.

Ο αντίκτυπος του shutdown στις ΗΠΑ και η μερική αναστολή υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους που άρχισε πριν από δύο περίπου εβδομάδες έχει προκαλέσει… μπλακ άουτ στον δημόσιο τομέα, καθώς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι, ενώ δεκάδες υπηρεσίες αδυνατούν να πάρουν έγκριση για την άντληση κεφαλαίων.

Το αδιέξοδο που έχει επέλθει πλήττει περίπου 800.000 εργαζομένους που εργάζονται στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα περίπου 350.000 δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους χωρίς να έχουν λάβει τους μισθούς τους.

Το πάρκο των U2

Το πάρκο έγινε ευρύτερα γνωστό το 1987, όταν το ιρλανδικό συγκρότημα των U2 το επέλεξε ως τίτλο για το ομώνυμο άλμπουμ που ουσιαστικά τους καθιέρωσε στις ΗΠΑ.

Ο Μπόνο και οι συν αυτώ μάλιστα φωτογραφήθηκαν σε διάφορα σημεία του πάρκου, κάνοντας το ευρύτερα γνωστό στην Ευρώπη και βάζοντάς το για τα καλά μέσα στην ποπ και ροκ κουλτούρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...