336
| REUTERS/Regis Duvignau

Βαγόνια μόνο για γυναίκες στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 19:26

Βαγόνια μόνο για γυναίκες στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 19:26

Με πρόσχημα την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας, γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία εισήγαγε βαγόνια μόνο για γυναίκες σε μία από τις γραμμές της.

Η απόφαση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στη Κολωνία που αναστάτωσαν τη γερμανική κοινωνία και άνοιξαν μια πολύ μεγάλη δημόσια συζήτηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και Προσφυγικού – αν και η εταιρεία την αποσυνδέει.

Η Mitteldeutsche Regiobahn, περιφερειακή ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία, ανέφερε σχετικά ότι τα βαγόνια μόνο για γυναίκες και τα παιδιά τους (τα αγόρια μόνο αν είναι μέχρι 10 ετών) θα παρέχονται στη γραμμή Λειψία-Κέμνιτς στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα βαγόνια θα είναι κοντά στους ελεγκτές και τον οδηγό, με την εταιρεία να δηλώνει ότι η επιλογή της θέσης τους είναι σκόπιμη.

Η απόφαση, γράφει σχετικά η Telegraph, έφερε κύμα σχολίων και αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Στο hashtag #imzugpassiert (συνέβη στο τρένο) γυναίκες μιλούσαν για εμπειρίες παρενόχλησης σε τρένα.

Ο Independent επισημαίνει ότι βαγόνια αποκλειστικά για γυναίκες χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες, όπως την Ιαπωνία, την Ινδία, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο και την Ινδονησία, σε κάθε περίπτωση για την αποφυγή σεξουαλικών επιθέσεων.

Ακόμα και η κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn, προσφέρει σε νυχτερινές γραμμές ένα βαγόνι για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους.

Πάντως η εταιρεία, όπως φαίνεται στο διευκρινιστικό tweet, αρνείται ότι η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και γενικότερα το κύμα ανησυχίας από την παρουσία μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

Οσα συνέβησαν στη Κολωνία κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις υπήρξαν σοκ για μέρος της γερμανικής κοινωνίας. Εκατοντάδες νεαροί, οι οποίοι κατά τις μαρτυρίες ήταν «βορειοαφρικανικής ή αραβικής εμφάνισης», συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ενώ τις επόμενες ημέρες κατατεθήκαν στην Αστυνομία εκατοντάδες καταγγελίες από γυναίκες για παρενόχληση που υπέστησαν από μετανάστες ή πρόσφυγες.

Την περασμένη εβδομάδα ένας 26χρονος Αλγερινός παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης. Μαζί με άλλους 10 άνδρες κατηγορούνται ότι περικύκλωσαν και θώπευαν μια γυναίκα.

Η πλειοψηφία των υπόπτων είναι από την Αλγερία και το Μαρόκο και περιλαμβάνει και ανθρώπους που ήρθαν πρόσφατα στη Γερμανία και πολλούς οι οποίοι ζουν στη χώρα για αρκετό καιρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...