230
Πλήθη στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου το #μενουμε_σπίτι πήγε... περίπατο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Βαδίζουμε στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος γελάει!»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 12:11
Πλήθη στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου το #μενουμε_σπίτι πήγε... περίπατο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Βαδίζουμε στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος γελάει!»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 12:11

«Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος στον δρόμο γελάει». 

Σε ένα ακόμα καμπανάκι αφύπνισης όσων επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης από την πανδημία του κορονοϊού, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, παραλληλίζει όσα έκαναν προ εβδομάδων οι Ιταλοί με τη συμπεριφορά πολλών σήμερα στη χώρα μας. Μόνο που το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι (στην Ιταλία) και κινδυνεύει να αποδειχθεί (στην Ελλάδα) εξίσου τραγικό…

Η ανάρτηση του καθηγητή έχει ως εξής:

«(…) Αν το σενάριο είναι σωστό και είναι το ήπιο, τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1.000 (κρούσματα). Σχεδόν την 25η Μαρτίου, στην καλύτερη περίπτωση, 4-5.000. Δεν συνεχίζω, αν και θα έπρεπε. Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ. Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη, με πρώτη τη Γερμανία, με 30.000.

Από το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η Εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση.

Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα. Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος στον δρόμο γελάει.

Οταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι, γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη Μεγάλη Εβδομάδα, (έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά.

Ισως χρειάζονται άμεσα σκληρά μέτρα, γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο.

Εν τω μεταξύ, όπως είστε σπίτι διαβάστε το Δεκαήμερο του Βοκάκιου. Περιγράφει ωραία πράγματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...