339
|

US Open: Η 20χρονη Οσάκα έγραψε ιστορία – Η Γουίλιαμς «τα έψαλε» στον διαιτητή [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 17:40

US Open: Η 20χρονη Οσάκα έγραψε ιστορία – Η Γουίλιαμς «τα έψαλε» στον διαιτητή [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 17:40

Χαμός στον τελικό του αμερικανικού όπεν. Η 20χρονη Ναόμι Οσάκα μπορεί να έγραψε ιστορία καθώς με την νίκη της επί της Σερένα Γουίλιαμς έγινε η πρώτη γιαπωνέζα τενίστρια που κατακτά ένα grand slam, ο τελικός όμως στιγματίστηκε από την άγρια λεκτική αντιπαράθεση που είχε η αμερικανίδα αντίπαλός της με τον πορτογάλο διαιτητή του αγώνα Κάρλος Ράμος.

Ολα άρχισαν από μία παρατήρηση του διαιτητή προς τη Γουίλιαμς να σταματήσει να δέχεται οδηγίες από τον προπονητή της! Σε έξαλλη κατάσταση εκείνη του επιτέθηκε φραστικά, αποκαλώντας τον «κλέφτη» αποδίδοντας αποκλειστικά σε εκείνον την απώλεια ενός πόντου.

«Τολμάς να με λες κλέφτρα;» τον ρώτησε εξοργισμένη, «εσύ είσαι κλέφτης», του είπε η Γουίλιαμς που νωρίτερα είχε σπάσει από τα νεύρα της την ρακέτα της.

«Ποτέ δεν κλέβω για να νικήσω. Προτιμώ να χάσω», επέμεινε ενώ στην επόμενη αλλαγή πλευράς είπε απευθυνόμενη στον Ράμος: «Δεν έχω δεχθεί καμία προπονητική οδηγία. Δεν έχω εξαπατήσει ποτέ και κανέναν στην ζωή μου, έχω μία κόρη και αγωνίζομαι για το σωστό. Μου χρωστάς εξηγήσεις, μία συγγνώμη».

Το ξέσπασμα της Γουίλιαμς είχε ανάμεικτες αντιδράσεις. Κάποιοι από τους θεατές την αποδοκίμασαν και άλλοι πήραν το μέρος της στον καβγά με τον διαιτητή. Ιδια εικόνα και στα social media όπου άλλοι επιδοκίμασαν το θάρρος της να τα… «ψάλλει» στον διαιτητή (δείτε το tweet κάτω) και άλλοι χαρακτήρισαν προβλητικό και αδικαιολόγητο το ξέσπασμά της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Οσάκα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της και πήρε πολύ εύκολα με 6-2 το πρώτο σετ. Εκμεταλλευόμενη και τον εκνευρισμό της μεγάλης αντιπάλου της, πήρε και το δεύτερο σετ με 6-4, κατακτώντας το US Open.

Όπως προαναφέρθηκε, η 20χρονη έγινε η πρώτη τενίστρια από την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» που κατακτά grand slam τίτλο και σκαρφαλώνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σερένα Ουίλιαμς έχασε την ευκαιρία να φτάσει στους 24 τίτλους grand slam και το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ. Η Αμερικανίδα έχει αγωνιστεί σε 31 τελικούς, με 23 νίκες και 8 ήττες.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στον διαιτητή, συγχαίροντας όμως τη νεαρή Γιαπωνέζα για τη μεγάλη της επιτυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...