636
Η οσκαρική Τζούντι Ντεντς προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό μας | YouTube

Τζούντι Ντεντς: «Γελάτε, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 12:35
Η οσκαρική Τζούντι Ντεντς προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό μας
|YouTube

Τζούντι Ντεντς: «Γελάτε, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 12:35

Φαίνεται ότι το «Cats», ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών με δεκάδες εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, είναι «καταδικασμένο να αντιμετωπιστεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως παρακμιακό τοτέμ μιας εποχής για το πώς οι άνθρωποι ξόδευαν τον πολύτιμο χρόνο τους όταν τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι», γράφει ο Guardian με δεδομένο ότι (επιτέλους) και στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου τα θέατρα έκλεισαν, άγνωστο μέχρι πότε.

Τώρα λοιπόν που το αριστούργημα του Αντριου Λόιντ Βέμπερ «σβήνει», ίσως είναι καιρός να καλωσορίσουμε την υπέροχη «γάτα» Τζούντι Ντεντς – την Γκριζαμπέλα της λονδρέζικης παράστασης-, που επιστρέφει μεταμφιεσμένη σε σκύλο αυτή τη φορά.

Η επανεμφάνιση της Ντεντς έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής μεγαλύτερων σε ηλικία σταρ σε μια κεφάτη καμπάνια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σε ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από την κόρη της Φίντι Ουίλιαμς, η Ντέιμ Τζούντι γυρίζει προς την κάμερα φορώντας ένα λούτρινο σκουφί -σκύλο, τραβάει ένα κορδόνι που κάνει τα αυτιά του να σηκώνονται και στριγκλίζει…: «Α, εκεί είσαι. Απλά συνέχισε να γελάς. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε». Και τέλος. Αυτό ήταν όλο…

Χρονικά αυτό το βίντεο είναι σαφώς μικρότερο από την εμφάνιση της Ντεντς στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», που της χάρισε το Οσκαρ καλύτερης ερμηνείας Β’ γυναικείου ρόλου, αλλά αναμφίβολα αξίζει ακόμη περισσότερο να βραβευτεί. Σε μια εποχή γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κόσμος να δει: μια 85χρονη γυναίκα, που ανήκει στην ομάδα του πιο υψηλού κινδύνου, να μας στέλνει ένα κεφάτο μήνυμα αισιοδοξίας.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η βραβευμένη ηθοποιός απευθύνεται στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν απομονωθεί λόγω του κορονοϊού, προσπαθώντας να τους χαλαρώσει. Στις αρχές της εβδομάδας η Τζούντι Ντεντς δημοσίευσε ένα βίντεο μαζί με τον Γκάιλ Μπράντρεθ, ηθοποιό και πρώην μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, στο οποίο τραγουδούν δείχνοντας το σωστό πλύσιμο των χεριών προς αποφυγή μόλυνσης από τον ιό. (Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου)

Εξίσου χαρούμενο και ακόμη πιο ενημερωτικό, είναι και το βίντεο που ανέβασε η Ελέιν Πέιτζ στο Twitter. Στην ανάρτησή της, η βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, το όνομα της οποίας έχει ταυτιστεί με το μιούζικαλ, τραγουδάει «don’t cry for me I’m a cleaner…» και δίνει συμβουλές για το πώς καθαρίζουμε συσκευές τηλεφώνων, και κάρτες.

Από κοντά και ο 93χρονος Μελ Μπρουκς, εμφανίζεται σε ένα tweet του γιου του Μαξ, που μιλάει για το πόσο σημαντική είναι η απομόνωση με το hashtag #DontBeASpreader.

Ο Αντονι Χόπκινς, με τη σειρά του, αποφάσισε επίσης να κλειστεί από μόνος του στο σπίτι του και να περνάει τον χρόνο του παίζοντας χαλαρωτικά κομμάτια στο πιάνο με αποκλειστικό ακροατή έναν γάτο με «δολοφονικό» ύφος: «Ο Νίμπλο φροντίζει να παραμείνω υγιής και απαιτεί να τον ψυχαγωγώ εγώ αντί  για… γάτες» γράφει στο Twitter.

Ποιος θα είναι ο επόμενος; Θα δούμε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...