204
Ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το Χάρτλπουλ της βόρειας Αγγλίας | Lindsey Parnaby/Pool via REUTERS

Τζόνσον: Τέλη Ιουνίου ίσως καταργήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2021, 17:56
Ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το Χάρτλπουλ της βόρειας Αγγλίας
|Lindsey Parnaby/Pool via REUTERS

Τζόνσον: Τέλη Ιουνίου ίσως καταργήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2021, 17:56

Η Βρετανία ενδέχεται να εγκαταλείψει το μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, της απόστασης ασφαλείας μεταξύ των ανθρώπων, προς το τέλος του Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει ορίσει έναν οδικό χάρτη για το τέλος των περιορισμών του lockdown, σε διαφορετικές φάσεις, καθώς οι εμβολιασμοί βοηθούν στη μείωση των μολύνσεων. Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να αρθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σε επίσκεψή του στη βόρεια Αγγλία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ υποψηφίων του κόμματός του στις τοπικές εκλογές, ο Τζόνσον είπε:

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι καλές, να μπορέσουμε να καταργήσουμε το ένα μέτρο συν», την απόσταση που τηρείται στη Βρετανία για την προστασία από τον κορονοϊό.

Το επόμενο στάδιο των σχεδίων άρσης των περιορισμών της κυβέρνησης είναι η 17η Μαΐου, όταν οι περιορισμοί στα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να χαλαρώσουν, όχι όμως να αρθούν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή ενόψει αυτής της προθεσμίας.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα στις 17 Μαΐου, όμως δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας θέλουν να δουν μια εισροή της νόσου από οπουδήποτε αλλού. Εγώ σίγουρα δεν θέλω. Πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ σκληροί και πρέπει να είμαστε όσο προσεκτικοί γίνεται», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...