182
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στους υποστηρικτές του μετά τον θρίαμβό του | REUTERS

Τζόνσον: Brexit στις 31 Ιανουαρίου χωρίς «αλλά» και «αν»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 09:57
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στους υποστηρικτές του μετά τον θρίαμβό του
|REUTERS

Τζόνσον: Brexit στις 31 Ιανουαρίου χωρίς «αλλά» και «αν»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 09:57

Το Brexit θα υλοποιηθεί «εγκαίρως» στις 31 Ιανουαρίου χωρίς «αν ή αλλά», δεσμεύτηκε ο ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον μετά τον θρίαμβό του στις βουλευτικές εκλογές.

«Θα υλοποιήσουμε το Brexit εγκαίρως στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς αν ή αλλά ούτε ίσως», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του που τον επευφημούσε.

«Τα καταφέραμε, το κάναμε», συνέχισε, τονίζοντας ότι οι εκλογές αυτές έδωσαν τέλος στην «απειλή» για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Με αυτήν την εντολή θα μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε το Brexit, είπε.

ΕΕ: Πρέπει να ψηφίσετε σύντομα για το Brexit στη βουλή

Η ΕΕ ελπίζει να διεξαχθεί σύντομα η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit έπειτα από τον θρίαμβο του Τζόνσον, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Μισέλ συνεχάρη τον Τζόνσον και δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία καλώντας ωστόσο το Λονδίνο να εργαστεί καλή τη πίστει.

«Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο. Είναι σημαντικό να υπάρξει σαφήνεια το συντομότερο δυνατό», είπε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους προσερχόμενος για την δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε έτοιμοι», είπε, αναφερόμενος στις εμπορικές συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...