931
Η λάμψη του Τζόνι Ντεπ σκοτεινιάζει γιατί φέρεται και στην πραγματική ζωή όπως ο πειρατής Τζακ Σπάροου | Disney

Τζόνι Ντεπ: Μα πώς ξέπεσε έτσι αυτό το αστέρι;

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 07:40
Η λάμψη του Τζόνι Ντεπ σκοτεινιάζει γιατί φέρεται και στην πραγματική ζωή όπως ο πειρατής Τζακ Σπάροου
|Disney

Τζόνι Ντεπ: Μα πώς ξέπεσε έτσι αυτό το αστέρι;

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 07:40

Οι περιγραφές για τη συμπεριφορά του Τζόνι Ντεπ θυμίζουν μια τυπική ημέρα στο πειρατικό του κάπτεν Τζακ Σπάροου: λένε πως είναι «άστατος», «παράτολμος», «βιτσιόζος», «χαοτικός», «τυφώνας». Ο χαρακτήρας, εξάλλου, που έχει ενσαρκώσει στους «Πειρατές της Καραϊβικής» είναι ένας μέθυσος πειρατής που πλέει στις θάλασσες μέσα σε φιάσκο και αναποδιές.

Ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατηγορείται ο Τζακ Σπάροου αλλά ο Τζόνι Ντεπ για ένα δράμα που δεν εκτυλίσσεται στην οθόνη αλλά στο δικαστήριο, πράγμα που πλήττει εκ νέου τη φήμη του ηθοποιού ανανεώνοντας τις αμφιβολίες για το μέλλον του πιο ιδιότροπου και ταυτόχρονα του πιο αγαπητού σταρ του Χόλιγουντ.

Την αγωγή για μη καταβληθέντες μισθούς και κακές συνθήκες εργασίας, για το «τοξικό» περιβάλλον, τον δυσλειτουργικό τρόπο ζωής και το χάος που επικρατεί από το 2016 στο συγκρότημα Χόλιγουντ Χιλς του Τζόνι Ντεπ υπέβαλαν οι δύο σωματοφύλακές του, ο Γιουτζίν Αρεόλα και ο Μιγκέλ Σάντσεζ.

Johhny-Depp-Brasco
Ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Ντόνι Μπράσκο» (Photo: TriStar Pictures)

«Πολλές φορές οι ενάγοντες αναγκάστηκαν να προστατεύσουν τον Ντεπ από τον ίδιο τον εαυτό του και την ανάρμοστη συμπεριφορά του ενώ βρισκόταν σε δημόσιο χώρο. Σε ένα περιστατικό σε τοπικό nightclub οι ενάγοντες χρειάστηκε να προειδοποιήσουν τον Ντεπ για παράνομες ουσίες που ήταν ορατές στο πρόσωπό του, εμποδίζοντας παράλληλα τους θεατές να παρατηρήσουν την κατάστασή του» αναφέρουν στην αγωγή τους.

Περισσότερες κατηγορίες αναμένονται, εξάλλου, εάν οι πρώην υπάλληλοι του διάσημου ηθοποιού κληθούν να καταθέσουν στο ανώτερο δικαστήριο του Λος Αντζελες. Οι εκπρόσωποί του πάντως δεν δέχτηκαν να σχολιάσουν το γεγονός. Πώς είναι δυνατόν ένα αστέρι που έχει κερδίσει περισσότερα από 650 εκατ. δολάρια να μην μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του; Πρόκειται για ένα γρίφο απόλυτα χολιγουντιανό, γράφει ο Guardian του Λονδίνου.

Το ερώτημα βέβαια θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθεί σε ψυχολόγους παρά σε λογιστές, αφού ο 54χρονος Τζόνι Ντεπ ξόδεψε τα χρήματά του με τρόπους που θα τάραζαν ακόμη και τον  Τζακ Σπάροου.  Η ανηθικότητα ελάχιστα μετράει ως αμάρτημα στο Χόλιγουντ, αλλά οι επικές δαπάνες του Ντεπ μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές του Νίκολας Κέιτζ που συλλέγει… κάστρα. Εκτός από τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, ο Ντεπ αγόρασε ένα γιοτ 22 εκατ. δολαρίων, ένα ολόκληρο γαλλικό χωριό και μια σειρά από νησιά της Καραϊβικής, ενώ φέρεται να ξοδεύει 2 εκατ. το μήνα, μεταξύ των οποίων και 30.000 δολάρια μόνο για κρασιά.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει οδηγηθεί σε συγκρούσεις, απολύσεις και μηνύσεις κατά διαχειριστών και δικηγόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον του για παραβιάσεις συμβάσεων και αμοιβών, με αποτέλεσμα τη μείωση των κεφαλαίων του και ταυτόχρονα την αποκάλυψη πολλών σκανδάλων στην ιδιωτική του ζωή.

Johhny-Depp-Sweeney-Todd
Ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ» του Τιμ Μπάρτον (photo: Warner Bros)

Τα οικονομικά προβλήματα δεν θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τη γοητεία του ηθοποιού που έκλεψε εφηβικές και ενήλικες καρδιές με τους ρόλους του στη σειρά «Ομάδα δράσης 21» και τις ταινίες «Παίδαρος» (Cry-Baby), «Τι βασανίζει τον Τζίλμπερτ Γκρέιπ», «Chocolat» και τους «Πειρατές της Καραϊβικής». Ασυνήθιστοι ρόλοι σε ταινίες όπως η «Νεκρή νύφη» και «Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ» βοήθησαν, εξάλλου, να παγιωθεί η εικόνα του απροσάρμοστου κατεργάρη που τον έστειλε στο βασίλειο των χολιγουντιανών σταρ αλλά και στο κρεβάτι με τη Βανέσα Παραντί, την Κέιτ Μος και τη Γουαϊόνα Ράιντερ.

Παράξενες ιστορίες, όπως το σκόρπισμα της στάχτης του φίλου του Χάντερ Σ. Τόμπσον από ένα κανόνι (του κόστισε 3 εκατ. δολάρια), και το γεγονός ότι προσπάθησε να εισαγάγει παράνομα στην Αυστραλία τα δύο Γιορκσάιρ τεριέ του, Πίστολ και Μπου, ελάχιστα επηρέασαν τη λάμψη του που επιβίωσε ακόμη και όταν κριτικοί του κινηματογράφου έγραψαν ότι παραείναι ακριβοπληρωμένος και ότι τα σίκουελ των «Πειρατών» έχουν αρχίσει να κουράζουν.

Η εικόνα του σκοτεινιάζει

Το 2016, ύστερα από μόλις έναν χρόνο έγγαμου βίου, η Αμπερ Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου ενώ επίσης ζήτησε την επιβολή περιοριστικών μέτρων επικαλούμενη σωματική και λεκτική βία. Τελικά, το διαζύγιό τους εκδόθηκε μαζί με μια κοινή δήλωση για τη σχέση τους που ήταν «έντονα παθιασμένη και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα σχέση αγάπης». Και η Αμπερ πήρε 7 εκατ. δολάρια, μέρος των οποίων δώρισε στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Αντζελες (CHLA), όπως είχε υποσχεθεί.

Johny-Depp-Poppy Corby-Tuech -Warner Bros-1290
Ο Τζόνι Ντεπ και η Πόπι-Κόρμπι Τιουτς στην ταινία «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται: τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (photo: Warner Bros)

Εν τω μεταξύ η συμμετοχή του Τζόνι Ντεπ στα «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται: τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», ταινία που επεκτείνει τον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, στην οποία υποδύεται τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Πρόσφατα, μάλιστα, η «κοινότητα του Χάρι Πότερ» άρχισε να μαζεύει υπογραφές για την αντικατάστασή του με άλλον ηθοποιό.

«Ο Γκρίντελβαλντ είναι ένας αρκετά σκληρός και στριμμένος χαρακτήρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι (τέτοιος) ο ηθοποιός που τον υποδύεται. Η συμμετοχή του Τζόνι Ντεπ στο καστ της ταινίας θα ενισχύσει απλώς έναν βίαιο και βάρβαρο άνθρωπο» γράφουν στην αναφορά τους, πραγματικό αγκάθι στα πλευρά του ηθοποιού που έχει συνηθίσει στις εκδηλώσεις αγάπης του κοινού.

Η Warner Bros και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία υπογράφει το σενάριο της ταινίας, τον έχουν σώσει προς το παρόν από τον μαυροπίνακα  του #MeToo: «Οι παραγωγοί της ταινίας και εγώ δεν νιώθουμε απλώς άνετα με το αρχικό μας καστ, αλλά είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ο Τζόνι παίζει έναν σημαντικό χαρακτήρα στην ταινία» δήλωσε η Ρόουλινγκ. Αλλά σε μια εποχή με τόσο αρνητικό κλίμα, ώστε ηθοποιοί όπως ο Κέβιν Σπέισι αντικαθίστανται, κάποιοι ανησυχούν και για τον Τζόνι Ντεπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...