317
Η Σερένα Γουίλιαμς πανηγυρίζει άλλον ένα τίτλο, εδώ στο Γουίμπλετον τον Ιούλιο του 2016 | REUTERS/Andy Rain/Pool

ΜακΕνρο: «Η Σερένα Γουίλιαμς; Πρώτη στις γυναίκες, No 700 στους άνδρες»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 16:02
Η Σερένα Γουίλιαμς πανηγυρίζει άλλον ένα τίτλο, εδώ στο Γουίμπλετον τον Ιούλιο του 2016
|REUTERS/Andy Rain/Pool

ΜακΕνρο: «Η Σερένα Γουίλιαμς; Πρώτη στις γυναίκες, No 700 στους άνδρες»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 16:02

Τη σέβεται σαν παίκτρια, τη θεωρεί την μεγαλύτερη που πέρασε ποτέ, αλλά απέναντι στους άνδρες θα ήταν μια μετριότητα.

Ο Τζον ΜακΕνρο επιφύλαξε ένα σκοτσέζικο ντους κριτικής στην αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, η οποία εξακολουθεί να κυριαρχεί στα κορτ.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι η καλύτερη παίκτρια που πέρασε ποτέ», είπε για την Ουίλιαμς ο -θρυλικός τενίστας και ο ίδιος- ΜακΕνρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NPR για την προώθηση του νέου βιβλίου του.

Τα στατιστικά τον δικαιώνουν: η Ουίλιαμς έχει κερδίσει 23 φορές ατομικό τίτλο στο Γκραν Σλαμ, την τετράδα των μεγάλων τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο, και 12 τίτλους σε διπλούς τελικούς με την αδελφή της Βίνους.

Ωστόσο κατά τον ΜακΕνρο η Ουίλιαμς  δεν θα είχε μεγάλη τύχη απέναντι σε άνδρες παίκτες. «Θα ήταν γύρω στο νούμερο 700 παγκοσμίως στην κατάταξη των ανδρών», η οποία φτάνει μόνο ως τον αριθμό 500.

Διευκρίνισε όμως ότι «αν είχε μόνο να παίξει στα τουρνουά των ανδρών, αυτό θα ήταν άλλη υπόθεση».

Εκεί, όπως εξήγησε, η Γουίλιαμς θα είχε απέναντι σε κάποιους παίκτες μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα «γιατί είναι εξαιρετικά σκληρή πνευματικά». Η πίεση θα τσάκιζε τους άνδρες αντιπάλους τους, εξάλλου είχε τεράστια εμπειρία από τη συμμετοχή σε τουρνουά όπως αυτό του Γουίμπλετον.

Για τον βετεράνο τενίστα, έχουμε ακόμη δρόμο για την εξίσωση των φύλων σε αυτόν τον τομέα: «Ισως σε κάποιο σημείο μία τενίστρια μπορεί να γίνει καλύτερη από κάθε άλλο άνδρα ή γυναίκα. Δεν το έχω δει σε κανένα άθλημα και δεν το έχω δει στο τένις. Υποθέτω ότι κάποια στιγμή όλα είναι πιθανά».

Οσο για ένα υποθετικό ματς ανάμεσα στον ΜακΕνρο και την Γούλιαμς, ο ΜακΕνρο εμφανίζεται σίγουρος ότι θα κέρδιζε.

Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στα αλήθεια πιστεύει ότι στα 60 θα μπορούσε να κερδίσει την Γουίλιαμς, ίσως μάλιστα αν αυτή έπαιζε εγκυμονούσα, όπως είναι σήμερα, ο ΜακΕνρο ήταν κατηγορηματικός: «Όπως το θέτεις, με κάνεις να πιστεύω ότι έχεις τις αμφιβολίες σου». Προφανώς ο ίδιος δεν έχει καμία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...