323
Αμύθητος πλούτος: ο Τζεφ Μπέζος (αριστερά) και ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι «απλώς» δισεκατομμυριούχοι, αλλά centibillionaires! |

Τζεφ Μπέζος – Μπιλ Γκέιτς: τα δισεκατομμύριά τους έσπασαν το κοντέρ του πλούτου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 21:38
Αμύθητος πλούτος: ο Τζεφ Μπέζος (αριστερά) και ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι «απλώς» δισεκατομμυριούχοι, αλλά centibillionaires!
|

Τζεφ Μπέζος – Μπιλ Γκέιτς: τα δισεκατομμύριά τους έσπασαν το κοντέρ του πλούτου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 21:38

Ο λεγόμενος δείκτης των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παρακολουθεί καθημερινώς τις περιουσίες 2.800 ανθρώπων που συγκαταλέγονται εν… τιμή στο σχετικό πεδίο δημοσιογραφικής έρευνας. Πλέον διαπιστώνεται ότι αυτοί οι δύο Κροίσοι είναι οι πρώτοι που διαθέτουν προσωπική περιουσία υψηλότερη των 100 δισ. δολαρίων ΗΠΑ: ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχει 146 δισ. και ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft 100 δισ. (και τρίτος δεν υπάρχει).

Οι δύο Αμερικανοί είναι οι πρώτοι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται centibillionaires την ίδια στιγμή. Ο 55χρονος Μπέζος, ο πλουσιότερος εν ζωή θνητός, ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2017, ενώ μόνο το 2018 κέρδισε 20,7 δισ. δολάρια.

Ο 63χρονος Gates κέρδισε 9,5 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, αβγατίζοντας την προσωπική περιουσία του σε 100 δισ. δολάρια. Αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι που έχουν φθάσει σε τέτοιο ύψος πλουτισμού.

Αν προστεθούν οι περιουσίες του Μπέζος και του Γκέιτς, το άθροισμα υπερβαίνει το ονομαστικό ΑΕΠ 143 χωρών – οριακά το ξεπερνά, λ.χ. το ΑΕΠ της Αιγύπτου (249,7 δισ. δολάρια).

Πεντακόσιοι παραγωγοί κεφαλαίου

Ο δείκτης Bloomberg Billionaires υπάρχει από το 2012 και μετρά την καθαρή αξία των περιουσιών των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη κάθε μέρα στις 5:30 μ.μ. στο κλείσιμο των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη, λαμβάνοντας υπόψη τη χρηματιστηριακή αξία και τα οικονομικά δεδομένα. Στην καθαρή αξία των περιουσιών των 500 πλουσιότερων ανθρώπων προστέθηκαν 505,8 δισ. εφέτος, έτσι αυτή ανήλθε σε 5,3 τρισ. δολάρια.

Και οι δύο σούπερ δισεκατομμυριούχοι κατοικούν στο χωριό Μεντίνα, στα περίχωρα του Σιάτλ, όπου βρίσκονται οι έδρες των εταιρειών τους. Ο Μπέζος έχει έξι ακίνητα σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου ενός που υπήρξε κλωστοϋφαντουργικό μουσείο και το οποίο διαθέτει 25 μπάνια και 11 υπνοδωμάτια. Το σπίτι του Γκέιτς έχει 24 υπνοδωμάτια και γυμναστήριο 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Ωστόσο ο αμύθητος πλούτος του Μπέζος μπορεί να ροκανιστεί από το αναμενόμενο διαζύγιό του από τη σύζυγό του ΜακΚένζι – η όλη διαδικασία μπορεί να στοιχίσει στον Μπέζος 66 δισ. δολάρια

(Για το θέμα γράφουν και οι λονδρέζικοι Τimes.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...