342
Ο Τζάρεντ Κούσνερ σε δηλώσεις του, ένα χρόνο μετά την επέμβαση στον θυρεοειδή | REUTERS/Shereen Talaat/

Τζάρεντ Κούσνερ: Οταν ήμουν στον Λευκό Οίκο είχα καρκίνο του θυρεοειδούς

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 10:11
Ο Τζάρεντ Κούσνερ σε δηλώσεις του, ένα χρόνο μετά την επέμβαση στον θυρεοειδή
|REUTERS/Shereen Talaat/

Τζάρεντ Κούσνερ: Οταν ήμουν στον Λευκό Οίκο είχα καρκίνο του θυρεοειδούς

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 10:11

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, κορυφαίος σύμβουλος και γαμπρός του αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει σε βιβλίο με τα απομνημονεύματά του που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα, πως είχε καρκίνο του θυρεοειδούς το 2019, γεγονός που παρέμενε άγνωστο μέχρι τώρα.

Σε αποσπάσματα του βιβλίου του, ο Κούσνερ αναφέρει πως ο τότε γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλι, τον είχε πάρει παράμερα στο προεδρικό αεροσκάφος εν πτήσει προς το Τέξας, για να του πει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, έδειξαν ότι είχε καρκίνο τονίζοντας μάλιστα, «πρέπει να κανονίσουμε χειρουργείο αμέσως».

Ο 41χρονος σήμερα Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, κόρης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, υποβλήθηκε στην χειρουργική επέμβαση πριν από την γιορτή των Ευχαριστιών, τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς και κατάφερε να μην αποκαλυφθεί ούτε η διάγνωσή του ούτε η θεραπεία στον Τύπο, παρότι την εποχή εκείνη οι διαρροές στα ΜΜΕ από τον Λευκό Οίκο, ήταν συνηθισμένες.

Την πληροφορία αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αποσπάσματα του βιβλίου του.

Αν και ο Κούσνερ το αγνοούσε, ο Τραμπ ήταν ενήμερος για τη διάγνωση και την προγραμματισμένη επέμβαση. «Την ημέρα πριν από το χειρουργείο, ο Τραμπ με κάλεσε στο Οβάλ Γραφείο και ζήτησε από την ομάδα του να κλείσει την πόρτα. “Ανησυχείς για την επέμβαση;”, ρώτησε».

«Πώς το ξέρεις αυτό;», αναφέρει πως τον ρώτησε ο Κούσνερ.

«Είμαι ο πρόεδρος, ξέρω τα πάντα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να μη διαδοθεί. Κι εγώ προτιμώ να κρατάω πράγματα όπως αυτό για τον εαυτό μου. Μια χαρά θα τα πας. Μην ανησυχείς για τίποτα στη δουλειά. Τα έχουμε καλύψει όλα», του απάντησε ο Τραμπ.

Το βιβλίο «Breaking History: A White House Memoir», που υπογράφει ο Κούσνερ, θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου.

Μεγάλο μέρος του θυρεοειδή του Κούσνερ αφαιρέθηκε στην χειρουργική επέμβαση, που έγινε εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα, με αντικείμενο διμερή συμφωνία για το εμπόριο.

Ο Κούσνερ υπήρξε ηγετικό μέλος της ομάδας που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ και αραβικών κρατών το 2020. Πιστώθηκε επίσης το σχέδιο του Τραμπ για το Μεσανατολικό, που δεν είχε συνέχεια. Σήμερα, διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων Affinity Partners.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...