254
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών | Nikos Libertas / SOOC

Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης σχεδόν ζήτησε να μην κλείσει η αξιολόγηση»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2017, 14:56
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
|Nikos Libertas / SOOC

Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης σχεδόν ζήτησε να μην κλείσει η αξιολόγηση»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2017, 14:56

Επίθεση κατά του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επίσκεψή του στη Γερμανία και τις συναντήσεις του με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τρίτη.

Οσοι ζητούν «να κλείσει άρον άρον» η αξιολόγηση δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ελληνική πλευρά αλλά εξυπηρετούν τους δανειστές, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αρνητικό παράγοντα» ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «την πιο κρίσιμη ώρα βρίσκεται στο Βερολίνο και επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση».

Είπε ακόμη για την συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με την Ανγκελα Μέρκελ ότι ο κ. Μητσοτάκης «υιοθέτησε τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την καθυστέρηση. Σχεδόν ζήτησε να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πυροδοτήσει πολιτική κρίση. Επιχειρεί να εμπλέξει ξένο κράτος σε μια εσωτερική πολιτική κατάσταση και γι’ αυτό του θυμίζουμε ότι οι κυβερνήσεις  στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά από το λαό».

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ζητήματα της επικαιρότητας και σε σχέση με την αξιολόγηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «εμμονικές απαιτήσεις» από την πλευρά του ΔΝΤ και πρόσθεσε: «αναμένουμε ότι το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε ρεαλιστικότερες και εποικοδομητικές προτάσεις στο εγγύς μέλλον». Ακόμη μίλησε για «μη ρεαλιστικές απόψεις» εκ μέρους του  γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για 3,5% πλεόνασμα για 10 χρόνια και το καλεί «να υιοθετήσει μια συμβιβαστική στάση για υλοποιήσιμες θέσεις».

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εύλογες προσδοκίες για ρεαλιστικότερες προτάσεις «είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχουμε θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...