289
Τζανακόπουλος και Τσίπρας σε παλαιότερη συνεδρίαση κομματικών οργάνων. «Η πρόταση του προέδρου πρέπει να στηριχθεί», είπε | INTIMEnews

Τζανακόπουλος για πρόταση Τσίπρα: Οχι σε αποτυχημένα μοντέλα που μετέτρεψαν κόμματα σε μετα-πολιτικό χυλό

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 11:44
Τζανακόπουλος και Τσίπρας σε παλαιότερη συνεδρίαση κομματικών οργάνων. «Η πρόταση του προέδρου πρέπει να στηριχθεί», είπε
|INTIMEnews

Τζανακόπουλος για πρόταση Τσίπρα: Οχι σε αποτυχημένα μοντέλα που μετέτρεψαν κόμματα σε μετα-πολιτικό χυλό

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 11:44

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις που προκάλεσε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα (εδώ) στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή του αρχηγού του κόμματος από τη βάση, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα μέλη, χωρίς εγγραφές δηλαδή της τελευταίας στιγμής και το σύστημα «φίλων», που υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Κίνημα Αλλαγής.

Η εισήγηση Τσίπρα εξέπληξε τους παριστάμενους στο Πολιτικό Συμβούλιο με τις πρώτες αντιδράσεις να προέρχονται από στελέχη της «Ομπρέλας». «Τι λέμε ακριβώς τώρα δηλαδή πως ακολουθώντας το μοντέλο του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη γινόμαστε πιο δημοκρατικοί από ό,τι ήμασταν ως τώρα; Αυτοί είναι περισσότερο δημοκράτες από εμάς και ζηλέψαμε τις μεθόδους τους;» φέρεται να σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δηλώσεις του στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 105,5», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε εύλογη και αυτονόητη τη πρόταση του κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί.

«Η πρόταση του προέδρου μας δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερου ενδιαφέροντος και μεγαλύτερης δημοκρατικής συμμετοχής και για αυτό πρέπει να στηριχθεί.

»Οταν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες ενός ψηφιακού καπιταλισμού, όταν έχουν μετασχηματιστεί οι όροι της παραγωγής, οι όροι της κοινωνικής συμβίωσης, πρέπει η Αριστερά να πρωτοπορήσει», εκτίμησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

«Εδώ όμως», θέλησε να επισημάνει, «δεν έχουμε να κάνουμε με αντιγραφή μοντέλων της κεντρώας Σοσιαλδημοκρατίας των δεκαετιών του 1990 και του 2000. Η διαδικασία θα προβλέπει ψήφο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα γίνονται εγγραφές μελών ανήμερα της ψηφοφορίας. Αυτά είναι αποτυχημένα μοντέλα που μετέτρεψαν τα κόμματα αυτά σε μετα-πολιτικό χυλό. Εδώ τα μέλη που θα ψηφίζουν θα είναι μέλη που εγγράφηκαν στο κόμμα μας, σε ημερομηνία πρότερη της εκλογικής διαδικασίας για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας εμμέσως στις ενστάσεις που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...