182
| Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τζανάκης: Οι επιχειρηματίες στον τουρισμό να προσλαμβάνουν μόνο εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 13:51
|Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τζανάκης: Οι επιχειρηματίες στον τουρισμό να προσλαμβάνουν μόνο εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 13:51

Την αναγκαιότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τζανάκης, είπε ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο.

«Οι επιχειρηματίες, κάλλιστα, με βάση το εργατικό δίκαιο, μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις. Επομένως, να είναι ένα επιπλέον κίνητρο αυτό, ότι δεν μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καλές δουλειές ή όπου νομίζεις, εξαιτίας του ότι δεν είσαι εμβολιασμένος».

Ο καθηγητής είπε ότι αρκετοί εργαζόμενοι στον τουρισμό φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος των συρροών να προέρχεται από αυτούς.

«Αυτό θα πρέπει κατά την γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, εάν η πανδημία δεν μας αφήσει» είπε και πρόσθεσε πως συνόψισε.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα, ο κ. Τζανάκης υπενθύμισε πως βάσει των μοντέλων για την πορεία της πανδημίας, είχε εκτιμηθεί πως εντός Ιουλίου, θα αγγίζαμε τα 3.000 και πλέον κρούσματα, και τώρα φαίνεται πως θα φτάσουν τα 3.500 κατά μέσο όρο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...