320
Το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών | ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ INTIME NEWS

Τυφλά χτυπήματα σε Αθήνα και Ζάκυνθο σχεδίαζαν οι τρομοκράτες

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 12:16
Το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών
|ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ INTIME NEWS

Τυφλά χτυπήματα σε Αθήνα και Ζάκυνθο σχεδίαζαν οι τρομοκράτες

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 12:16

Περισσότερα από ένα τρομοκρατικά χτυπήματα φαίνεται πώς ετοίμαζαν οι δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, λαμβάνοντας οδηγίες για πολύνεκρες επιθέσεις από ομοεθνή τους, ο οποίος διαμένει πιθανώς στο Ιράν.

Οπως είχε γίνει εξαρχής γνωστό, ο καθοδηγητής και οι δύο Πακιστανοί –οι οποίοι προφυλακίστηκαν την Παρασκευή– σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο που λειτουργεί και ως συναγωγή στην Αθήνα είτε με τη χρήση εκρηκτικών είτε ανάφλεξη φιαλών υγραερίου, μέχρι και ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Επιπλέον στα σχέδιά τους ήταν η τοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2022 και η διάπραξη εγκλημάτων κατά ζωής ή ιδιοκτησίας σε βάρος ημεδαπών που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Ζακύνθου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η αποκάλυψη της σχεδιαζόμενης δράσης τους, έγινε από τον μεγάλο όγκο στοιχείων που προήλθε από την ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων, με χιλιάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Ολες οι επικοινωνίες και συνομιλίες που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, γίνονταν μέσω εφαρμογών.

Παράλληλα βρέθηκαν βίντεο με καταγεγραμμένους ισραηλινούς υπηκόους που έμπαιναν στο εστιατόριο – στόχο, που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στις πρώτες συνομιλίες τους, ο φερόμενος ως καθοδηγητής από το Ιράν γράφει στους δύο συλληφθέντες: «Οσο μεγαλώνει το νούμερο (των νεκρών) άλλο τόσο θα αυξάνονται τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. ρουπίες».

Ως προς τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ζάκυνθο, χαρακτηριστική των προθέσεων των τρομοκρατών είναι η ακόλουθη αναφορά ενός εξ αυτών:

«Ερχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να τους βάλουμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος».

Στις ηλεκτρονικές συσκευές εντοπίστηκαν:

  •  307 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
  •  544 μηνύματα SMS-MMS
  •  36 αρχεία βίντεο
  •  36 αρχεία ήχου
  •  786 αρχεία εικόνας
  •  9.255 επαφές και ιστορικό συνομιλιών μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...