Επικαιρότητα

TUI: Ανάκαμψη του τουρισμού φέτος – έχει 2,8 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι

Η αγγλογερμανικός όμιλος ταξιδιών στοχεύει να αντισταθμίσει τις απώλειές της που έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά τη χειμερινή περίοδο - τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
Protagon Team

Η Tui, ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιών στον κόσμο, προβλέπει ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, η οποία θα βοηθήσει στην άμβλυνση της οικονομικής πίεσης που υφίσταται από την πτώση της δραστηριότητας που προκάλεσε η πανδημία.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, ο όμιλος σημείωσε ζημιές (προ τόκων και φόρων, ΕΒΙΤ) 699 εκατ. ευρώ εν μέσω των νέων περιορισμών για τον κορoνοϊό. Η TUI έχει εξασφαλίσει στήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση για να επιβιώσει. Όπως ανακοίνωσε, τα διαθέσιμά της ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ.

«Αυτά είναι επαρκή έως το καλοκαίρι, έως ότου η δραστηριότητα απογειωθεί το καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φριτς Γιούσεν, σε δημοσιογράφους.

Στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της Tui μαζί με τη βρετανική, η κυβέρνηση προειδοποιεί συνεχώς τον κόσμο να μην κάνει κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό για το καλοκαίρι και είναι σε φάση ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων.

H Tui ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά της τις επόμενες εβδομάδες στη Βρετανία και ότι έχει 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις (περίπου 80% των κρατήσεων μίας κανονικής χρονιάς) για το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι οι πελάτες είναι πιθανόν φέτος να κάνουν κρατήσεις πολύ πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησής τους.