307
| EPA/WARREN TODA

Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 13:14

Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 13:14

Την Κυριακή ο Στέφανος Τσιτσιπάς γιόρτασε τα 20α γενέθλιά του με μια ήττα από τον κορυφαίο Ράφα Ναδάλ, η οποία όμως άφησε τις καλύτερες υποθήκες για το μέλλον.

Αλλά ο πρωταθλητής θα μπορούσε να είναι αντί για 20 μόλις… τριών ετών.

Το πώς και το γιατί αυτής της ιστορίας που θα μπορούσε να είχε πάρει τραγική τροπή το παραθέτει η El Pais σε πορτρέτο υπό τον τίτλο «Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο»,

Το 2015 ο τενίστας «σχεδόν πνίγηκε στην Κρήτη και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε.

» “Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Ξεκίνησα να καταπίνω νερό. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί”», θυμάται ο νεαρός Ελληνας σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ATP».

Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει τον Τσιτσιπά «σαν τον τενίστα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή».

Λέει ακόμη αφηγούμενος το συμβάν της Κρήτης:  «Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή.

Είναι πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν το πριν και το μετά στη ζωή του.

«Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας.

Στη συνέχεια η El Pais κάνει αναδρομή της πορείας του και σημειώνει: «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι ‘αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη, ότι με μόλις 20 χρόνια, ή τρία, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...