395
Ο Στέφανος με σφιγμένη γροθιά στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ | REUTERS/Toby Melville

Τσιτσιπάς στον Guardian: «Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος»

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 19:34
Ο Στέφανος με σφιγμένη γροθιά στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ
|REUTERS/Toby Melville

Τσιτσιπάς στον Guardian: «Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος»

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 19:34

Μία διαφορετική συνέντευξη από όλες αυτές που έχει δώσει μέχρι σήμερα, παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον βρετανικό Guardian.

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας όλων των εποχών μίλησε για τη ζωή του μακριά από τα γήπεδα του τένις, το πόσο «δύσκολος» είναι με τις νέες φιλίες, ενώ θυμήθηκε και την αντιμετώπιση που είχε στα ταξίδια του στο εξωτερικό την εποχή που η Ελλάδα βρισκόταν εν μέσω έντονης κριτικής λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

«Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος» εξομολογήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχετικά με τα όσα έζησε ως παιδί, την εποχή που ταξίδευε έπρεπε να ταξιδεύει συνεχώς εκτός Ελλάδας για προπονήσεις και αγώνες. «Ένιωθα ότι δεχόμουν κριτική χωρίς να φταίω, δεν είχα τίποτα να κάνω με όλο αυτό. Ένιωθα μειοψηφία όπου και να πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που πίστευαν. Νομίζω ότι κατά έναν τρόπο με έκανε πιο δυνατό. Κοιτώντας πίσω, με έκανε να θέλω να είμαι καλύτερος. Τώρα που το σκέφτομαι, είμαι περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα. Θα μπορούσα εύκολα να φρικάρω και να νιώθω μεγαλύτερη πίεση όλη την ώρα».

Παρά το γεγονός ότι μέσα στα κορτ φαίνεται να είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ο Στέφανος ανέφερε ότι ανέκαθεν αντιμετώπιζε «προβλήματα» με τις σχέσεις του. «Όταν είμαι έτοιμος να κάνω έναν φίλο ή να αφήσω αυτόν τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά μου και να γίνει μέρος της ζωής μου, πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι το εγκρίνω όλο αυτό. Γιατί δεν θέλω να είμαι ανοιχτός σε τυχαίους ανθρώπους που θέλουν να με πληγώσουν και να έχουν κακή επιρροή στη ζωή μου» εκμυστηρεύτηκε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα μίλησε και για τη σχέση του με το αντίθετο φύλο: «Οντας ντροπαλός, μου πήρε χρόνο να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς το αντίθετο φύλο. Το έκανα πιο αργά στη ζωή μου και αυτό είναι ασυνήθιστο για αγόρια».

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας, πάντως, φαίνεται ότι πλέον διανύει την περίοδο της ωριμότητας. Το επεσήμανε, άλλωστε, και ο ίδιος: «Δεν θέλω να είμαι παιδί πια. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άνδρα. Έμαθα πολλά στα τουρνουά, έμαθα πολλά πράγματα και εκτός κορτ, αντιμετώπισα δυσκολίες και ωρίμασα από τα λάθη και τις σχέσεις που είχα με πολλούς ανθρώπους και αυτό σημαίνει ότι είμαι ενήλικας τώρα».

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Ράφα Ναδάλ το βράδυ της Πέμπτης (22:00 ώρα Ελλάδας) για τον επόμενο γύρο των ATP Finals.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...