450
Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τη Βουλή και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / IntimeNews

Τσίπρας στο Σύνταγμα: «Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 22:38
Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τη Βουλή και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / IntimeNews

Τσίπρας στο Σύνταγμα: «Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 22:38

Στο Σύνταγμα, μπροστά από την ελληνική Βουλή, σε μια μικρή σε όγκο συγκέντρωση, έδωσε την τελευταία του προεκλογική ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους» ανέφερε μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα.

Σημείωσε ότι αυτές τις ημέρες εκείνοι «παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το ’15, έτσι και σήμερα. Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο» υποστήριξε.

Φυσικά, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας τις γνωστές αναφορές περί «επταήμερης εργασίας», «ασφαλιστικού Πινοσέτ» και «κοινωνικού Αρμαγεδδώνα».

Eίπε ότι, όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, «παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο». Μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε, έκανε λόγο για «τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες – όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ».

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, «για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά»:

«Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά» συμπλήρωσε.

«Τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» ανέφερε ακόμη.

Τόνισε ότι «δεν ήταν βέβαιο και δεδομένο, όταν σφίγγαμε τα δόντια να καθαρίσουμε εμείς, μαζί σας, τα σπασμένα άλλων, τα σπασμένα δεκαετιών, ότι θα φτάναμε σε ξέφωτο σήμερα», ότι «δεν ήταν δεδομένο ότι θα τελείωναν τα μνημόνια και θα ανέκαμπτε η χρεοκοπημένη οικονομία», όμως – πάντα σύμφωνα με τον ίδιο- το κατάφερε η κυβέρνηση επειδή από την αρχή δούλεψε με σχέδιο.

«Ομως, το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε, ενώ ταυτόχρονα δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς και που τότε φαίνονταν χαμένες, αλλά που τις δώσαμε με πίστη και αποφασιστικότητα κόντρα στην Τρόικα και του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε δημοσιονομική ασφυξία να βρει πόρους, για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να στηρίξει την κοινωνία, με τις πρωτοβουλίες για την δημόσια υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, που, όπως υποστήριξε, επέβαλαν «τα γεράκια του ΔΝΤ».