228
Φωτογραφίες αναμνήσεων του κυβερνητικού Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

Τσίπρας στον ιρανό πρεσβευτή: «Η εκτέλεση Σουλεϊμανί από τους Αμερικανούς παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 10:57
Φωτογραφίες αναμνήσεων του κυβερνητικού Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

Τσίπρας στον ιρανό πρεσβευτή: «Η εκτέλεση Σουλεϊμανί από τους Αμερικανούς παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 10:57

Λίγες ώρες προτού συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είδε τον πρεσβευτή του Ιράν στην Αθήνα, Αχμάντ Ναντέρι, στον οποίο και μετέφερε την έντονη αποδοκιμασία του για την πρόσφατη ενέργεια των Αμερικανών να εξοντώσουν τον ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ιρανού πρεσβευτή και στις δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκειά της, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τον προ-κυβερνητικό εαυτό του, επιστρέφοντας στην αντιαμερικανική ρητορική παλαιότερων ετών – πριν γίνει δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ συστημικό κόμμα εξουσίας, φέρνοντας τον κ. Τσίπρα στο κατώφλι του Λευκού Οίκου δίπλα στον πρόεδρο Τραμπ.

Οπως είπε στον ιρανό συνομιλητή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η εκτέλεση του ιρανού στρατηγού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συμβάλλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε «την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση της έντασης και να υποστηριχθεί ενεργά από τη διεθνή κοινότητα η ειρήνη και η σταθερότητα στο Ιράκ, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ειδικά της αρχής της μη εμπλοκής στα εσωτερικά τρίτων χωρών».

Από την πλευρά του, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο πρεσβευτής του Ιράν «παρουσίασε τις θέσεις της χώρας του για την εκτέλεση του Ιρανού Στρατηγού στο Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει για την περιοχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...