367
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ | YouΤube

Tσίπρας στην ΕΛΔΥΚ: κύριε Ερντογάν ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 16:11
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ
|YouΤube

Tσίπρας στην ΕΛΔΥΚ: κύριε Ερντογάν ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 16:11

Απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις τουλάχιστον αλαζονικές του δηλώσεις για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν μιλά μόνος του, αλλά με όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας στο πλευρό του», υπογράμμισε με αφορμή όσα είχε πει νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αντιδράσει στις ελληνικές προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο εμφάνισης τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή του Καστελόριζου, αλλά και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο,τι και να λέει ο έλληνας Πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις (…) Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα.Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’» (όπως επιμένει να αποκαλεί το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο).

Ο έλληνας Πρωθυπουργός «δεν λέει κάποια πράγματα, αλλά μιλά τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της γλώσσα της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας», τού απάντησε κατά τον χαιρετισμό του στην ΕΛΔΥΚ (δείτε το βίντεο κάτω) ο κ. Τσίπρας.

Και «δεν μιλά μόνος του», τόνισε, «αλλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της ΕΕ και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας».

«Δεν έχει κανένα νόημα μία τακτική αδιέξοδης, ατελέσφορης κλιμάκωσης, δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά ένδειξη αδυναμίας», επανέλαβε και ζήτησε οι τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου «να σταματήσουν εδώ» διότι, όπως διεμήνυσε, σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξει τίμημα σοβαρό τόσο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» της ΝΑ Μεσογείου.

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Κύπρο λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης, για να παραστεί στην κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παρουσίας του στο νησί είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...