675
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο 2ο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: «Squid Game», 35ωρο, «Joker» και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην ομιλία στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 23:43
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο 2ο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: «Squid Game», 35ωρο, «Joker» και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην ομιλία στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 23:43

Με μια ομιλία που είχε από όλα, από το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» του Netflix μέχρι την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής –έναν ρητορικό χυλό, με στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση διαρκούς κρίσης και διαγενεακής αντιπαλότητας εν έτει 2021– ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να συστηθεί ως εκφραστής της νέας γενιάς και να περιγράψει την κυβέρνηση ως εχθρό της. Ολα αυτά, ανοίγοντας τις εργασίες του 2ου συνεδρίου της νεολαίας του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το «σύστημα» –όρος που ως γνωστόν πάει με όλα και φταίει για όλα– και βεβαίως «τα παιδιά των ελίτ» –άλλος αγαπημένος στόχος του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν– και υποστήριξε ότι η ΝΔ φοβάται τη νεολαία. Για να επιχειρηματολογήσει σχετικά, επιστράτευσε περιστατικά στα τελευταία δύο χρόνια, κατά τα οποία, σύμφωνα με τη θεώρησή του, η ΝΔ «έβαλε στο μάτι» τη νεολαία (προφανώς όχι τα παιδιά των ελίτ, αλλά τα λαϊκά): όπως τις «εφόδους της Αστυνομίας σε κινηματογράφους για να προσαγάγει μαθητές που έβλεπαν το “Joker”», την «ωμή βία σε πλατείες και σε πάρκα απέναντι σε νέους, με πρόσχημα την πανδημία» ή «την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που πέταξε χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίων» και κυρίως, «τη στοχοποίηση μιας ολόκληρης κοινωνικής κατηγορίας, ως υπεύθυνης για την εξάπλωση της πανδημίας».

«Από μια κυβέρνηση που έχει πετάξει λευκή πετσέτα και έχει μετατρέψει την οχύρωση της χώρας απέναντι στον ιό, σε “Squid Game” πετώντας από πάνω της τη συνταγματική ευθύνη για τη ζωή και την υγεία του κάθε πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, κάλεσε τους νέους και τις νέες να μη συμβιβαστούν «με ένα σύστημα βαθιά άδικο και εκδικητικό», «με μια Ελλάδα αλλεπάλληλων κρίσεων, που θα πληγώνει διαρκώς το μέλλον της. Τη νέα γενιά αυτού του τόπου. Τη γενιά που πλήρωσε το μάρμαρο της χρεοκοπίας και τώρα πληρώνει την εκδικητική μανία μιας παράταξης, αυτής που κυβερνά, που ακριβώς επειδή τη φοβάται, βίαια τη στοχοποιεί». Ο ίδιος επιτέθηκε στην «παράταξη της Δεξιάς» και στον ίδιο τον πρωθυπουργό που, όπως είπε, «βλέπει τη νεολαία ως στρατηγικό του εχθρό» και «τη θεωρεί ασύμμετρη, μη ελέγξιμη απειλή απέναντι στο ισοπεδωτικό καθεστώς που προσπαθεί να συντηρήσει».

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε τη «Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» ότι «εκτός από το να εχθρεύεται και να στοχοποιεί τη νέα γενιά», «προσπαθεί με τρόπο βίαιο και απόλυτο, να εξισώσει προς τα κάτω το σύνολο της ελληνικής νεολαίας».

«Τα παιδιά της μεσαίας τάξης του ’90, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οι διδάκτορες, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, όσοι και όσες ζουν στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, και όσοι ζουν στην Περιφέρεια, όλοι γίνονται ένα. Το μέλλον όλων κόβεται και ράβεται για να χωρά στο μισθό των 600 ευρώ, την εξάρτηση από το σπίτι, την απόλυτη αδυναμία να ελέγξουν και να οργανώσουν την ίδια τους τη ζωή», σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για τα «παιδιά των ελίτ» και υποστηρίζοντας ότι «οι μόνοι που δικαιούνται να έχουν στόχους και όνειρα, είναι αυτοί που τους το επιτρέπει ο οικογενειακός τραπεζικός λογαριασμός».

«Δεν είναι ανέμελοι οι νέοι, δεν είναι αδιάφορο και απολίτικοι. Οι νέοι νιώθουν μια βαθιά ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον τους. Γιατί στην Ελλάδα σήμερα, είναι αυτοί που τραβάνε κουπί», ανέφερε.

Έπειτα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, από το 35ωρο εβδομαδιαίο ωράριο και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ,  μέχρι «τη γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία», «προσλαμβάνοντας καθηγητές και όχι αστυνομικούς» και «την άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής».

Οικονόμου: Ο Τσίπρας ονειρεύεται ρεβανσισμούς

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, για την ομιλία που πραγματοποίησε στο 2ο συνέδριο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «θεμελιώδη διαφορά» στις αντιλήψεις για τον ρόλο της νέας γενιάς ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ονειρεύεται ρεβανσισμούς και νέους διχασμούς, «μαζί με τον κ. Πολάκη».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε, στη σημερινή του ομιλία, τη θεμελιώδη διαφορά που χωρίζει τις αντιλήψεις μας για το ρόλο της νέας γενιάς. Εμείς δεν θέλουμε μια νέα γενιά που θα κουνάει δέντρα για να πέσουν τα μήλα. Ούτε μιλάμε για ρεβανσισμούς και νέους διχασμούς που ονειρεύεται μαζί με τον κ. Πολάκη χρησιμοποιώντας κλισέ περασμένων δεκαετιών. Αυτό που θέλουν οι νέοι είναι αποτελέσματα που θα τους δώσουν πραγματικές ευκαιρίες να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...